AFAN a batut palma cu FRF

Reactualizat la:
AFAN a batut palma cu FRF
Presedintele sindicatului fotbalistilor (AFAN), Alex Radulescu, a declarat astazi ca a semnat un act de cooperare cu FRF.

“AFAN si FRF vor colabora direct”, a declarat presedintele Sindicatului Fotbalistolor, Alex Radulescu. “Propunerea de colaborare a venit din partea domnului Sandu, care probabil a devenit mai maleabil si vrea sa arate ca este deschis la nou si la contruirea unui fotbal mai curat”, a mai spus Radulescu.

“Facem fabrica de bate si topoare pentru ca daca Sandu castiga alegerile vrem sa ne satisfaca cererile. Acest parteneriat nu este vrajeala. Imi cer scuze pentru acest limbaj sindicalist, dar este ceea ce noi dorim”, a declarat Radulescu, terminand intr-o tirada te tuse.

Sindicatul Fotbalistilor il va avea pe Radulescu ca membru in Comitetul Executiv al FRF, cu drept de vot. Se va crea o comie mixta AFAN-FRF prin care cele doua insitutii vor veghea la cerintele fotbalistilor romani: contracte serioase, pensii dupa terminarea activitatii, respectarea drepturilor si obligatiilor.

Contractele de munca va fi cadru si va include durata angajamentului si salariul sportivilor, negru pe alb. Ne aducem aminte de modelele de contract facute publice, in care fotbalistul semna un contract cu rubrici albe, in care oricand presedintii de club puteau adauga clauze sau informatii dupa bunul plac.

Actul a fost semnat de Alex Radulescu din partea AFAN si Adalbert Kassai din partea FRF.

AFAN nu are drept de vor in alegerie de pe 21 noiembrie de la FRF, insa aceasta miscare este o imagine buna pentru Mircea Sandu in lupta pentru scaunul de presedinte. Prin ea, practic, si-a atras langa el toti fotbalistii romani din campionatul intern, ceea ce inseamna o presiune in plus pe conducatorii de club cu drept de vot.

“De ce acum?”, se intreaba Radulescu. “Nu stiu de ce, insa trebuie profitat de momentele favorabile, asa cum este acesta”.

Sursa: Onlinesport.ro