Aglomerație la Târgul de Cariere Oradea

De Dan Birta
Reactualizat la:
20Comentarii
Aglomerație la Târgul de Cariere Oradea
Cele mai multe oferte au fost pentru ingineri și pentru retail. Orădenii s-au călcat pur și simplu pe picioare, la propriu, la Târgul de Cariere (TdC), organizat în Lotus Center, sâmbătă, 12 noiembrie.

Încă de la primele ore după deschidere, standurile celor 30 de firme sau organizații participante erau aglomerate de candidați dornici să obțină informații sau să-și depună CV-urile pentru un job.
„Cele 30 de companii și organizații participante la TdC vin din diverse domenii de activitate și oferă peste 1.000 de locuri de muncă. Astfel, se recrutează în domenii precum vânzări, economie, tehnic, producție și ospitalitate, în inginerie și IT, programatori, sudori, consilieri, administratori și manageri de proiect, personal în domeniul HR, manageri de magazin, șef vânzări și tehnicieni”, ne-a informat Corina Brândușan, PR manager TdC.

targ-de-cariere-noiembrie-2016-2

Târg de calitate

Reprezentanții companiilor participante la târg au fost de părere că evenimentul de sâmbătă este de o calitate superioară comparativ cu alte târguri sau burse similare. „Faptul că a fost organizat sâmbătă, recruterii au avut șansa să găsească oamenii pe care chiar îi caută și au niște aptitudini. Nu vin șomerii care nu au aptitudini și nu prea ai ce să faci cu ei. Fiind sâmbătă, vin oamenii care au locuri de muncă, dar care vor mai mult. Angajatorii sunt cam aceeași”, ne-a declarat Claudia Vidican consilier HR Adecco.

targ-de-cariere-noiembrie-2016-18

Pe de altă parte și prezentarea companiilor este la un nivel superior. Standurile sunt mai sofisticate, mai atrăgătoare. „Ofertele sunt foarte multe pentru ingineri. Venim cu multe variante în sensul că acceptăm și studenți, cărora le oferim un program mai flexibil. Le oferim posibilitatea de a lucra și în afara țării, fiind o companie multinațională. Bineînțeles, avem nevoie și de oameni cu experiență. Fiecare începe cu o parte de instruire cu un training pentru fiecare poziție. Nu trebuie să se sperie”, a afirmat Nicoleta Sotoc, HR la o firmă multinațională.

targ-de-cariere-noiembrie-2016-16

O companie care va deschide anul viitor la Oradea un magazin cu profil casă și grădină avea nevoie de 80 de angajați pe profil servicii clienți, consilieri vânzări, casieri, consilieri de logistică, manageri de raion, etc. Singura condiție impusă era să aibă 18 ani. „Este a noua ediție a târgului la Oradea și suntem foarte mulțumiți că în continuare interesul este foarte mare. Acest târg este adresat mai mult persoanelor cu studii superioare. Faptul că se ține sâmbăta contează foarte mult. Sâmbăta este cel mai mare flux de oameni. Lumea este mai relaxată și are timp. Plus locația aleasă, aduce mai mulți participanți. Ca și ofertă cele mai multe oferte sunt în domeniul tehnic, economic și resurse umane. Companiile au început să fie tot mai inovative vizavi de standuri. Sunt tot mai interesate să atragă candidați valoroși. Au început să ridice și salariile pe piață. Lucrurile nu mai stau așa de prost în județul Bihor”, ne-a explicat Luminița Popa, director general Corporative Consulting, organizatorul local al evenimentului.

targ-de-cariere-noiembrie-2016-14

Aceasta le oferă și un sfat celor aflați în căutarea unui loc de muncă: „Cei care doresc să obțină un post ar trebui să vină la un târg de cariere, să stea față în față cu angajatorul, să ia un prim contact cu acesta. Este diferit față de când transmiți CV-ul prin mail”. O implicare importantă în eveniment au avut-o și studenții voluntari de la AIESEC, care erau prezenți peste tot, îndrumându-i pe candidați.

targ-de-cariere-noiembrie-2016-13

În ceea ce privește părerile candidaților la un job vizavi de oferta TdC, acestea erau împărțite. „Eu am un master în domeniul alimentației și mi-am depus CV-ul in mai multe locuri. Sper să fiu chemat la interviu”, ne-a povestit Sergiu Copil. Un student în anul III la IT căuta un post în domeniu, dar ofertele pentru el erau inexistente. În schimb un student în ultimul an de inginerie era încântat și sigur că va fi angajat în urma CV-urilor depuse la patru companii. Una peste altul TdC este o reușită, iar oferta tot mai consistentă de la an la an.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor