AIO: încasările din parcări, pe plus

Reactualizat la:
Veniturile totale ale AIO FOTO: PMO
Veniturile totale ale AIO FOTO: PMO
Veniturile din acest sector se situează peste cele din anul precedent, chiar dacă în 2014 a fost o perioadă de gratuitate forţată în parcările oraşului.


Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) şi-a prezentat miercuri bilanţul activităţii din anul trecut şi proiectele pentru 2015, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat viceprimarul Ovidiu Mureşan şi conducerea instituţiei – directorul Cristian Beltechi, adjuncta Benyovszki Tunde și directorul economic Claudia Purde.

Vorbind despre evoluția comparativă a veniturilor AIO pentru 2013-2014, Claudia Purde a arătat că în anul 2014 AIO a încasat 33.151.624 lei, sumă care presupune un grad de realizare de 98,74 % a veniturilor care provin din concesiuni și închirieri, parcări, vânzări imobile precum și alte venituri: administrare domeniu public, asocieri, valorificare materiale reciclabile etc.

Totodată, AIO a avut venituri și din proceduri de executare silită încasate în anul 2014 în valoare de 2.273.247,87 lei, sumă care prezintă o ușoară creștere față de anul 2013.

„O evoluţie frumoasă”, a apreciat Purde, referindu-se la încasări. Una dintre cele mai spectaculoase creşteri a fost cea din chiriile spaţiilor medicale, situată la 189%.

Cu 7,5% în plus a încasat AIO şi din gestionarea parcărilor orădene. „Veniturile ar fi fost mai mari dacă activitatea ar fi funcţionat neîntrerupt”, a spus directoarea economică. Din cauza unor ilegalităţi strecutate în regulamentul parcărilor, vara trecută s-a iscat un scandal între Prefectură şi AIO, care a dus la o sincopă de o lună în încasarea taxelor de parcare. Costul acestui scandal este estimat la 60.000 de euro.

Lucrări

Între lucrările derulate de AIO, Benyovszki Tunde a punctat unul dintre vârfurile de investiţii în unităţile de învăţământ: „Cea mai importantă a fost cea de la Şcoala 16, unde am avut lucrări întinse pe doi ani”. Vicele Mureşan a punctat şi renovarea unui tronson din Palatul Vulturul Negru, imobil la reabilitarea căruia se va lucra şi-n acest an.

În ceea ce privește obiectivele AIO pentru anul 2015, vicele a zis că, în ciuda faptului că eforturile municipalității pe anul în curs sunt amplificate de lucrările de investiții care au loc în oraș, Administrația Imobiliară Oradea va încerca realizarea unor investiții precum reabilitarea unor fațade în centrul Oradiei, investiții în infrastructura de turism și agrement, reparații capitale la fațada și acoperișul Palatului Vulturul Negru, reparații capitale și amenajarea Cinematografului Transilvania, reabilitarea unor monumente și clădiri istorice, realizarea proiectării de amenajare a două parcuri, lucrări de reparații capitale la școli și grădinițe etc.

„Prin efortul depus de AIO, municipiul Oradea va realiza cu succes proiectele propuse pentru anul 2015, an care este foarte greu și cu multe provocări atât pentru Administrația Imobiliară Oradea cât și pentru municipalitatea orădeană”, a menționat viceprimarul Ovidiu Mureșan.
Benyovszki Tunde a avertizat, însă, că ambiţiile AIO sunt deocamdată teoretice, din moment ce bugetul pe anul acesta nu este definitivat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !