Ajutor social suspendat pentru neplata taxelor

De Dan Birta
1Comentariu
Felix Cozma
Felix Cozma
134 de bihoreni au sistate ajutorul social, alocaţia pentru susţinerea familiei şi stimulentul pentru creşterea copilului.

Peste 130 de bihoreni vor rămâne fără ajutorul social, alocaţia pentru susţinerea familiei sau stimulentul pentru creşterea copilului. Este vorba despre cei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele către bugetul local până la data de 31 martie 2014. „În situaţia în care, până la data de 31 martie a fiecărui an, primarul constată că nu a fost îndeplinită obligaţia prevăzută mai sus, acesta suspendă, prin dispoziţie, dreptul la ajutorul social respectiv alocaţia pentru susţinerea familiei pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lunii aprilie”, ne-a informat Felix Cozma, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor. Potrivit datelor furnizate de AJPIS Bihor, în judeţ a fost suspendată plata ajutorului social pentru 29 de persoane, plata alocaţiei pentru susţinerea familiei pentru 40 de persoane şi plata stimulentului pentru creşterea copilului pentru 65 de persoane.

Pot recupera

Beneficiarii cărora li s-au suspendat aceste drepturi mai pot să le recupereze.

„Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada de suspendare de cinci luni atrage reluarea, prin dispoziţia primarului, a dreptului la ajutorul social respectiv alocaţia pentru susţinerea familiei, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării”, a precizat Felix Cozma.

În situaţia în care, după termenul de cinci luni, nu au fost achitate obligaţiile legale faţă de bugetul local, dreptul la ajutorul social respectiv alocaţia pentru susţinerea familiei încetează prin dispoziţia primarului.

De asemenea, se suspendă, pe o perioadă de cinci luni, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în cazul neachitării obligaţiilor legale faţă de bugetele locale până la data de 31 martie a fiecărui an.

Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada de suspendare de cinci luni atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării. „În vederea reluării în plată, beneficiarii drepturilor reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului, care şi-au achitat obligaţiile faţă de bugetele locale, transmit agenţiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada achitării obligaţiilor de plată către bugetul local”, a subliniat directorul executiv al AJPIS Bihor.

În situaţia în care, după termenul de suspendare de cinci luni, nu au fost achitate obligaţiile legale faţă de bugetul local, dreptul la indemnizaţie încetează.

În ceea ce priveşte persoanele singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau mai multor copii, în cazul în care nu şi-au achitat taxele şi impozitele, indemnizaţia nu se suspendă.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor