Al doilea cumparator in Parcul Industrial

Al doilea cumparator in Parcul Industrial
Faist Mekatronic SRL va plăti 8,5 euro pe mp pentru parcela ocupată în şoseaua Borşului.

Un al doilea trust din Parcul Industrial a primit OK-ul consiliului local pentru cumpărarea parcelei ocupate în prezent cu titlul de concesiune. Pentru parcela de 24.000 mp, Faist Mekatronic SRL va plăti Primărei respectiv administraţiei Parcului Industrial Eurobusiness(PIE) 1 din Calea Borşului un tarif de 8,5 euro pe metru pătrat. Compania coreeană ShinHeung Electronics a fost prima care şi-a cumpărat terenul ocupat în acest prim parc industrial, anul acesta, pentru un milion de euro ce urmau să fie plătiţi în două tranşe.

„Din preţul de vânzare se scade valoarea plătită până acum ca şi concesiune”, spune Delia Ungur, administrator al Eurobisiness 1.

Conform proiectului de hotărâre votat de Legislativ, preţul total al terenului este de 204.000 euro, valoare egală cu redevenţa pe 25 de ani stabilită prin contractul de concesionare care a precedat instalarea în PIE. Din octombrie 2010 şi până pe 13 decembrie 2011, când a înregistrat la Primărie cererea de cumpărare a parcelei de 24.000 mp, Faist Mekatronic SRL a achitat redevenţe de 10.138 euro, ceea ce înseamnă că pentru a se întăbula pe teren mai au de achitat 193.862 euro.

Compania deţine în PIE un complex compus din hale de depozitate, producţie şi birouri cu aria construită de peste 12.000 mp, evaluate la peste 6,6 milioane euro.

„După ce se vinde terenul, fiind în Parcul industrial, se încheie şi un contract pentru administrare, în valoare de 0,5 euro/mp/an”, spune Delia Ungur. În contul a 12.000 euro anual, compania primeşte acces la utilităţi şi garanţia întreţinerii reţelelor.

Faist Mekatronic nu este dintre companiile interesate de extinderea reţelei de termie la care se lucrează acum, pentru că folosesc gazul şi pentru încălzirea halelor şi în procesul de producţie.Jb-C.Gh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !