Alergare în jurul centrului Oradiei la City Running Day

De Cristina Ghilea
2Comentarii
Alergare în jurul centrului Oradiei la City Running Day
Oradea City Running Day, eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediţie, umple centrul oraşului de alergători.

Duminică se dă startul în cele patru curse prinse sub titulatura Semimaratonul Internaţional „DIGI Oradea City Running Day”, organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Primăria Oradea. Pentru alergătorii pe distanţe lungi, e momentul verificării lunilor de antrenament anterioare. Pentru sedentarii obişnuiţi cu maşina prin centru, e prilej de disconfort. Organizatorii, însă, îi invită pe toţi orădenii în Centru, să îşi susţină de pe margine concetăţenii, membrii ai familiei sau prieteni. Aceştia se aşteaptă la participarea a peste 850 de persoane în toate cursele zilei. Toţi alergătorii în aceste curse iau startul la ora 10:00, în Piaţa Ferdinand.

Vedete şi amatori

Cursele competitive propuse sunt Semimaratonul individual Hervis Sports – 21 de km, ştafeta corporaţiilor – 4 x 5,25 km, 10 km individual şi Crosul Europlast România – 5 km. Copiii cu vârsta de maxim 12 ani pot participa la Cursa Copiilor Masterplast, cei sb opt ani trebuie să fie însoţiţi de un adult. Înscrierea în această alergare de 1 km este gratuită şi e condiţionată de acordul părinţilor. Startul se dă la ora 13:00.

Organizatorii spun că nu ţintesc neapărat sportivii de performanţă cu acest eveniment pe care-l dedică preponderent sportului de masă. Şi-n acest an vor fi câţiva alergători kenieni şi este posibilă participarea unor nume cu greutate.

Se premiază primii 5 clasaţi la Semimaraton individual, 10,5 km şi 5 km, separat feminin şi masculin. La stafeta firmelor primele 3 echipe sosite. Dincolo de aspiranţii la primele locuri, Oradea City Running Day are ambiţia de a deveni o manifestare dedicată amatorilor interesaţi de mişcare şi performanţă personală.

„Avem un număr foarte mare de voluntari, în jur de 100. Dintre ei trebuie să-i amintim pe copiii de la Liceul Gojdu, cu care am şi făcut un parteneriat. Ei vin în număr foarte mare, au înţeles ce înseamnă voluntariatul şi se implică foarte mult mai ales în evenimentele sportive organizate de noi”, a punctat Szokolszki Istvan, în numele Exterra.

Ca observaţie personală, acesta spune că a remarcat o creştere a numărului de alergători în Oradea, înainte de Running Day şi după. În plus, de la an la an, creşte numărul celor înscrişi în probele grele. „Cursa de 21 de km necesită o pregătire mai îndelungată decât cea de 5 km. Asta înseamnă că cei care aleg această probă se pregătesc cu 3,4, 5 luni înainte ca să o termine”, a detaliat şi Deme Molnar, de asemenea reprezentant al Exterra.

Traseu

Organizatorii insistă că, cu acordul Primăriei, întregul traseu este înschis circulaţiei auto pe durata problelor. Semimaratonul, ştafeta semimaraton, 10 km individual şi cursa populară au startul în Piaţa Ferdinand şi se derulează pe traseul iniţial din primii ani: Podul Sfântul Ladislau – dreapta spre Str. Principatelor Unite – sub Podul Decebal – pe digul malului stâng al Crişului Repede – Podul Sovata – malul drept al Crişului Repede – Str. Emilian Mircea Chitul – Str. Malului, Str. Ady Endre – stânga Str. Patriotilor – ocolind Teatrul Regina Maria – Pţa. Ferdinand spre Str. Iosif Vulcan- la capătul străzii întoarcere spre Pţa. Ferdinand – Finist.

O tură de circuit are 5,27km, e complet asfaltată şi marcată. Va fi parcursă de 4 ori pentru alergătorii la semimaraton, o dată de fiecare alergător la ştafeta firmelor, de 2 ori la 10 km individual şi o dată la Crosul Europlast (5km). Înscrierile continuă încă, inclusiv pe site-ul evenimentului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor