Alianţă pentru sistem sanitar sănătos

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Alianţă pentru sistem sanitar sănătos
Halatele albe se aliază şi revendică un sistem sanitar sănătos.

Cadrele medicale, dar şi nemedicale se aliază pentru prima dată ca să îşi apere drepturile legale dar şi mijloacele cu care pot oferi servicii medicale mai bune pentru pacienţii lor.

Joi, la Bucureşti, 42 de medici, şefi ai colegiilor medicilor din toată ţara s-au întrunit într-o şedinţă specială cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Medicilor din România.

Au fost întocmite revendicări care vor fi înaintate miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor şi primului ministru Victor Ponta. Dr. Carmen Pantiş, şeful Colegiului Medicilor Bihor, a declarat că nu e vorba de organizarea niciunei greve ci de cerinţe spre binele tuturor angajaţilor din sănătate şi al românilor ce ajung la medic.

Se cer salarii mai mari, sub formă de burse, pentru rezidenţi (care acum au un salariu de 200 de euro), salarii mai mari şi pentru specialişti (cu salar de bază de doar circa 1.500 lei), vor legislaţie care să permită creşterea veniturilor la spitale, vor recâştigarea respectului faţă de medic.

Dr. Pantiş a declarat că se va forma o alianţă între toate forurile profesionale şi sindicale ale tuturor angajaţilor din sistemul sanitar românesc (cadre medicale şi nemedicale).

În caz de neaprobare a revendicărilor, se vor organiza adunări generale, apoi marşuri de protest, refuzul medicilor de a mai face gărzi în plus şi neplătite (dar cu acoperirea programului de lucru) si ca ultima masura – demisia in bloc a tuturor cadrelor din sanatate.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !