Alimente pentru oamenii străzii

De Crina Dobocan
Alimente pentru oamenii străzii
Colectă caritabilă pentru oamenii străzii şi familiile care iau masa la Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea.

În cadrul „Săptămânii legumelor şi fructelor donate”, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, elevii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea au organizat o colectă de alimente.

În acest sens, elevii au fost informaţi despre campanie, online sau prin intermediul diriginţilor, iar în două zile au adunat în jur de 214 kg de alimente (cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveţi, usturoi, gulii, ardei, dar şi fructe de sezon) pentru cei cu care soarta nu a fost deloc generoasă. La final, alimentele au fost transportate de prof. Roxana Ţiplea la sediul cantinei Caritas Catolica.

„Am încercat să găsesc un beneficiar serios pe piaţă de care am auzit de ani de zile şi cu care am vrut de mult să colaborez. De aceea, am ales Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Oradea pentru a dona legumele şi fructele adunate de elevii noştri”, a declarat Roxana Ţiplea, profesor de ştiinţe socio-umane, responsabil cu activităţile de voluntariat din şcoală.

„Începând cu luna decembrie, doresc să iniţiez o altă campanie de colectare a alimentelor neperisabile, tot în beneficiul Cantinei Sociale şi pentru azilul de bătrâni, şi de anul viitor să încercăm să fim o prezenţă cât mai constantă la servirea cantinei cu elevii şi profesorii doritori”, a mai asigurat profesoara.

Unii dintre elevii implicaţi în campanie, s-au înscris şi la distribuirea mesei calde pentru beneficiarii Cantinei Sociale.
La Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica îşi iau masa peste 200 de persoane, nevoiaşe (oameni ai străzii, familii sărmane, dar şi rezidenţii a două cămine de bătrâni şi Internatul Social Caritas).

Donaţiile de alimente sau băneşti reprezintă un ajutor imens pentru asigurarea continuităţii serviciului, în special în perioada de iarnă. Donaţiile se pot preda în urma notificării prealabile la sediul cantinei (str. Spartacus 31/A), în timpul săptămânii între orele 8–15.

Informaţii se pot obţine la numărul de telefon: 0359.427.777 sau e-mail: caritas.oradea@gmail.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !