Alternative municipale pentru asociațiile de proprietari: coasa sau amenda

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Alternative municipale pentru asociațiile de proprietari: coasa sau amenda
Asociațiile de proprietari trebuie să finalizeze activitatea de cosit până la finalul lunii aprilie. Alternativa este procesul verbal de amendă, amenință Primăria.

„Municipalitatea solicită asociațiilor de proprietari efectuarea activității de cosit a ierbii – etapa a II-a, până la sfârșitul lunii aprilie 2018. În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, privind aprobarea Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Municipiul Oradea și a Protocolului de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spații verzi, asociațiile de proprietari au obligația de a cosi iarba, de a tunde gardul viu și de a colecta deșeurile de pe spațiile verzi din cvartalele de locuit, în conformitate cu protocolul încheiat cu municipalitatea”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

„În perioada 2 – 4 mai, Poliția Locală și reprezentanții Compartimentului Spatii Verzi din cadrul Direcției Tehnice vor face verificări în teren privind activitățile de cosit a ierbii desfășurate în baza Protocoalelor de transmitere în folosinţă gratuită a terenurilor cu destinaţia de spații verzi, încheiate între părți. În caz de neconformare se vor aplica sancțiuni contravenționale potrivit art. 8, alin. 1, lit. e din Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 28 mai 2009, cu amenzi cuprinse între 2000-2500 lei”, mai zice comunicatul.

O bună a administratorilor de asociații sunt cel puțin nemulțumiți de modul în care pune problema Primăria.

„Am fost forțați de Primărie să preluăm în întreținere terenurile din jurul blocurilor iar acum vin cu amenunțări de amenzi? Adică noi am scăpat Primăria de o cheltuială, care a picat pe capul proprietarilor, iar ei ne presează acum cu amenda. Noi avem spații mari în jurul blocului, contractul pentru tuns iarba e scump. Abia ies oamenii din plata facturilor la încălzire și eu acum ar trebui să le repartizez cheltuielile cu tunsul ierbii”, ne-a relatat un administrator.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor