„Am avut un an bun ca număr de medalii”

De Gavril Nutiu
2Comentarii
„Am avut un an bun ca număr de medalii”
Conducerea LPS Bihorul a făcut un bilanţ al rezultatelor înregistrate în anul sportiv 2015.

Sportivii CSŞ LPS au cucerit în sezonul trecut în competiţiile internaţionale un număr total de 10 medalii, dintre care două de aur, două de argint şi şase de bronz.

În competiţiile naţionale, au fost obţinute 85 de medalii, din care 21 de aur, 22 de argint şi 42 de bronz. Spre comparaţie, în 2014, numărul medaliilor de aur a fost aproape acelaşi, 22.

„Apreciez că anul 2015 a fost unul rodnic, la fel de bun ca şi cele precedente, pentru liceul şi clubul nostru, ca număr de medalii cucerite. Ne-am dorit poate ceva mai mult pe plan internaţional, unde am resimţit plecarea la CSM CSU Oradea a celei mai bune sportive din sezoanele trecute, judoka Larisa Florian.

A fost un an de tranziţie pentru mai multe ramuri sportive, cu schimburi de generaţii. Una peste alta, suntem mulţumiţi de rezultate, există perspective certe de dezvoltare pentru mai multe secţii”, a declarat directorul LPS Bihorul, Dan Matei.

CSŞ LPS Bihorul a avut în anul 2015 un număr de 1185 de sportivi angrenaţi în competiţii, dintre care 638 legitimaţi. Ponderea acestora pe ramuri sportive ste următoarea: atletism: 203 sportivi, 127 legitimaţi; baschet: 142 – 127 legitimaţi; fotbal: 385 – 201; gimnastică ritmică: 51 – 25; judo: 118 – 113; lupte greco-romane: 25 – 17; scrimă: 23 – 13; volei: 112 – 59; înot: 36 – 0; tenis de câmp: 39 – 0; handbal: 51 – 0.

Parteneriate de colaborare

LPS Bihorul a avut în sezonul precedent parteneriate de colaborare cu JC Liberty, la judo şi cu CSM Oradea, la scrimă. La ora actuală, există discuţii pentru încheierea unui protocol cu CSM Oradea, la fotbal.

Conducerea CSŞ LPS Bihorul a asigurat, la fel ca în anii precedenţi, cantonamente de pregătire centralizată pentru sportivii de performanţă de la toate ramurile sportive, desfăşurate în staţiunile Arieşeni,. Băile Felix şi Băile 1 Mai. Fotbaliştii juniori B vor pleca la rândul lor în zilele rmătzoare într-un stagiu la Vadu Crişului.

Referitor la 2016, se doreşte creşterea performanţelor pe plan internaţional. „Dorim ca anul 2016, sportivii noştri să performeze mai mult la competiţiile internaţionale, acolo unde s-a înregistrat un uşor recul faţă de ediţiile precedente”, a afirmat directorul adjunct al LPS Bihorul, Lucian Stance.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor