Ambasadoarele lui Jamie Oliver în Summer Camp Emanuel

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Ambasadoarele lui Jamie Oliver în Summer Camp Emanuel
Şi-au propus să aducă un stil de viaţă sănătos în casa fiecărui orădean.

Luptă împotriva obezităţii într-un mod original, distractiv şi apreciat de toată lumea. Amelia Selariu e nutriţionist dietetician. Patricia Albu e manager vânzări. Ambele sunt ambasadori a lui Jamie Oliver în programul de voluntariat iniţiat de acesta Food Revolution. Scopul lor e să combată bolile croniceşi în special obezitatea infantilă. Mesajul lor Ameliei şi al Patriciei e acela că hrana ne poate influenţa starea de sănătate, iar alegerile corecte în ceea ce priveşte alimentaţia, începând cu o vârstă frageda, ne pot ajuta să prevenim bolile cronice.

food revolution7

Acest mesaj a fost dus şi copiilor din tabăra Summer School organizat la Universitatea Emanuel. „Chiar dacă e vacanță, Echipa Food Revolution Oradea continuă cu atelierele de nutriție în cadrul Summer Camp organizat de Universitatea Emanuel. Ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să împărtășim în calitate de ambasadori pasiunea noastră pentru un stil de viaţă sănătos. Învăţăm şi aplicăm, deopotriva! Ne-am unit forţele cu Fermele Heritage pentru a transmite mesajul că hrana, şi în special calitatea şi provenienţa acesteia ne influenţează major starea de sănătate. Cu cât este expus mai devreme copilul gătitului, cu atât îi va fi mai ușor să facă alegeri sănătoase pe viitor”, spune Patricia Albu. Din experienţă, ambasadoarele Food Revolution ştiu că lucrând cu copiii se crează cel mai mare impact în schimbarea obiceiurilor unei familii.

food revolution10

„Pe parcursul atelierului copiii cunosc principiile de bază în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă, capătă ceva mai multă simpatie pentru fructe şi legume pentru ca vor înțelege exact cât de importante sunt fiecare, vor consuma mai multă apă în defavoarea sucurilor/băuturilor răcoritoare din comerţ”, spune Amelia Şelariu.

Şi nu în ultimul rând, în urma întâlnirilor cu Amelia şi Patricia, copiii deprind noi abilităţi în ceea ce priveşte gătitul şi află de unde vin alimentele care le plac cel mai tare. „Interes pentru un stil de viaţă sănătos există şi din fericire este în creştere, dar dincolo de teorie e practica. Adevărul e că mâncăm de multe ori pe fugă, fără să ne gândim la ce băgăm în gura, iar copiii ne copiază imediat. Ce înţeleg ei din alimentaţie? Ce ştiu despre mâncare? Cum se simt după ce sunt fortaţi să-şi mănânce porţia de legume? Dezvoltarea unui copil, fizică şi psihica, e influenţată de ceea ce mănâncă, atât calitativ cât şi cantitativ. Dar oare lăsaţi singuri în faţa frigiderului vor şti ce să aleagă? Sau vor întinde mâna după tentaţiile în ambalaje colorate?”, este întrebarea la care patricia Albu ne provoacă să răspundem cu sinceritate.

food revolution1

Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a pus bazele „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea infantilă din America. Aceasta după ce, în Marea Britanie campania naţională „Ministry of Food” a fost un succes în a-i determina pe oameni să renunţe la fast food şi să revină la obiceiul de a găti. „Misiunea noastră este de a îndruma copiii spre un stil de viață sănătos, de a încuraja familiile să gătească împreună și de a lupta împotriva obezității într-un mod original şi distractiv pentru toată lumea. Cu cât este expus mai devreme copilul gătitului, cu atât îi va fi mai ușor să facă alegeri sănătoase pe viitor”, spune Patricia Albu.

food revolution16

Amelia Şelariu demonstrează cu exemple concrete că un pitic de vârsta grădiniţei e gata să ia cursuri de nutriţie. Cu un mesaj pe înţelesul lui şi în „parteneriat” cu desenele animate. De altfel, şi în cadrul Food Revolution Day, un eveniment ce se desfaşoaraă în aceeasi zi, pe tot globul, fiecare ambasador este încurajat să aleagă metoda prin care să fac mai uşor „digerabil” mesajul .

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !