Amenzi la saloane de înfrumuseţare

De Otilia Șandor
Amenzi la saloane de înfrumuseţare
Mai multe saloane de înfrumuseţare din Oradea şi judeţ au fost avertizate, altele amendate de inspectorii sanitari, în primele zile din aprilie.

Din totalul de 47 de controale executate între 1 şi 5 aprilie a.c., doctorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor au dat 10 avertismente la cinci saloane de înfrumuseţare din Oradea şi Salonta, pentru următoarele neconformităţi. Medicii spun că recipienţii cu biocide nu erau etichetaţi cum trebuie, personalul nu avea examen medical periodic complet şi nici curs de igienă, iar activităţile de curăţenie şi dezinfecţie a instrumentarului din cabinetele de înfrumuseţare corporală controlate nu erau înregistrate.

Alte patru avertismente au fost date la trei firme alimentare din Oradea şi una la Bicaciu.

 Amenzi

În timpul controalelor, medicii inspectori au dat patru amenzi în saloane de înfrumuseţare din Oradea şi o amendă la un salon similar de la Salonta. Amenzile, în sumă totală de 3000 lei, au fost date, spun inspectorii pentru: nemarcarea datei de deschidere a produsului cosmetic, necertificarea absolvirii cursului de igienă şi lipsa trusei de prim-ajutor.

De controalele doctorilor de la DSP nu au scăpat nici şcolile. Cea din Buduslău a fost amendată cu 3.000 de lei pentru “stare igienico-sanitară necorespunzătoare”. La şcoala din Sânmartin, medicii au dat 100 lei amendă unor cadre didactice prinse că fumau în şcoală. Tot pentru fumat a fost dată o amendă la un cabinet de medicină de familie.

O firmă de textile a fost amendată cu 5.000 lei pentru “nemonitorizarea condiţiilor de muncă”, trei unităţi alimentare din Oradea au primit amenzi în sumă totală de 1500 lei pentru necertificarea absolvirii cursurilor de igienă, iar la un cabinet de stomatologie de la Oradea s-a dat o amendă de 700 lei pentru că instrumentarul pentru sterilizare nu a fost pregătit corespunzător.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !