Amenzi pentru munca la negru

5Comentarii
Marius Rotar
Marius Rotar
12 angajatori au fost amendaţi cu 230 de mii de lei pentru munca fără forme legale.

Potrivit datelor furnizate de ITM Bihor, în cadrul campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna martie 2016 au fost controlaţi un număr de 127 angajatori. Au fost sancţionaţi 47 angajatori, fiind aplicate un număr de 85 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 269.000 lei.

„Au fost identificaţi un număr de 12 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 26 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 12 amenzi în valoare totală de 230.000 lei”, a precizat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Deficienţe

Au fost contatate 200 de deficienţe fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. Deficienţele constatate se referă la: neîntocmirea contractului individual de muncă; neîntocmirea actelor de de suspendare a contractelor individuale de muncă; transmiterea de date eronate în REVISAL; neprezentarea evidenţei orelor de muncă prestate; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; neachitarea depturilor salariale; necomunicare fişei postului; necomunicarea regulamentului intern; nerespectarea prevederilor legale cu privire la sărbătorile legale; neplanificarea concediilor de odihnă pentru anul 2016 şi neiniţierea de negocieri în vederea încheierii contractului colectiv de muncă.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor