Amenzile pentru parcari au fost suspendate de Prefectura Bihor

Reactualizat la:
12Comentarii
Amenzile pentru parcari au fost suspendate de Prefectura Bihor
Subprefectul Bitea apreciază ca şi „cvasi-oneros” stimulentul de 5% din amenzile de parcare.

Subprefectul Cristian Bitea a anunţat că Prefectura Bihor a atacat luni, în contencios, prevederi din două HCL-uri privind Regulamentul şi amenzile de parcare în Oradea. Prin această decizie, Prefectura a suspendat practic taxele pentru parcări, atât cea de 45 de lei cât şi cea pentru ridicatul maşinii, în valoare de 300 de lei.

Critica principală de nelegalitate privește instituirea nelegală a taxei pentru oprire/staționare/parcare neregulamentară/ilegală și a taxei pentru ridicare în caz de oprire/staționare/parcare/neregulamentară a autovehiculelor în municipiul Oradea.

Pe lângă argumente prezentate recent, Bitea consideră că apare un „caracter cvasi-oneros”, întrucât personalul Serviciului Parcări primeşte stimulente de 5% din încasările pentru amenzi.

Astfel, Bitea citează din art. 74 (2): „pentru personalul din cadrul Serviciului Parcări se va crea un fond pentru stimulente în cotă de 5% din sumele încasate pentru oprire/ staționare/ parcare neregulamentară sau ocupare ilegală a domeniului public și din amenzile contravenționale pentru oprire/ staționare/ parcare neregulamentară sau pentru ocuparea ilegală a domeniului public. Personalul va beneficia de stimulente în funcție de contribuția la aplicarea, evidența și încasarea sancțiunilor […]”.

Subprefectul mai anunţă că va extinde acţiunea în contencios şi faţă de trei dispoziţii date de primarul orădean Ilie Bolojan.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor