ANAF a dat iama în legume şi fructe proaspete

8Comentarii
Centrele en-gros de legume-fructe sunt în atenţia ANAF
Centrele en-gros de legume-fructe sunt în atenţia ANAF
Amenzi şi confiscări de legume şi fructe proaspete în valoare de aproape 3 milioane de lei.

Centrele comerciale, pieţele şi târgurile în care se comercializează en-gros legume şi fructe proaspete au intrat în vizorul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. În perioada 25 – 27 mai, structurile antifraudă au desfăşurat acţiuni de documentare şi informare cu materiale informative pretipărite, respectiv cu acţiuni de control operativ la contribuabilii din domeniile respective, anunţă ANAF. Acestea au vizat, în principal, verificarea legalităţii desfăşurării activităţii, verificarea provenienţei legale a mărfurilor comercializate şi a modului de fiscalizare a sumelor încasate.

În data de 25 mai, la nivelul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost efectuate acţiuni de documentare şi informare cu materiale informative pretipărite, fiind vizate exclusiv magazinele şi punctele de comercializare a fructelor şi legumelor în sistem en-detail. Astfel, un număr de 145 inspectori antifraudă au distribuit materiale informative la un număr de 1.285 de contribuabili din 62 de localităţi de pe întreg teritoriul ţării.

Controale

În ceea ce priveşte acţiunile de control, acestea s-au desfăşurat la 466 de contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2.971.586 lei (amenzi şi confiscări). Astfel, s-au aplicat 692 de sancţiuni contravenţionale principale (483 amenzi şi 209 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.808.946 lei.

De asemenea, s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 162.640 lei, din care: sume (numerar) în valoare de 72.887 lei; venituri ilicite în valoare de 25.158 lei; bunuri în valoare de 64.595 lei, reprezentând, în principal, 25.772 kg fructe şi legume. La 12 contribuabili s-a dispus suspendarea activităţii (zece pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale, doi pentru neutilizare aparate de marcat electronice fiscale).

Totodată, urmare a acţiunilor de control, a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerț cu ridicata sau cu amănuntul în cazul a patru contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor