Angiograf nou la Centrul Maria din Spitalul Municipal

De Diana Groza
Reactualizat la:
1Comentariu
Angiograf nou la Centrul Maria din Spitalul Municipal
Consiliul Local Oradea a aprobat suplimentarea suprafeței de 654 mp folosită de Fundația Man în incinta Spitalului Municipal cu încă 190 mp, spațiu în care va funcționa un angiograf pentru cardiologie intervențională, cu ajutorul căruia se vor face investigații de coronarografie și angioplastie coronariană.

Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Oradea: „Încă un centru care să aibă un angiograf şi specialişti care să poată să diagnosticheze cazurile de tulburări circulatorii este foarte binevenit mai ales că Fundaţia Maria este renumită pentru altruismul ei, dar şi pentru deschiderea faţă de acea categorie socială care nu-şi poate permite, în multe cazuri, tratamente sau diagnostice”.

În urma instalării acestui angiograf de către Centrul Maria, în municipiul Oradea vom avea în total trei angiografe, ceea ce va permite ca operațiile de urgență să se desfășoare la Spitalul Județean, iar cele pe bază de programare la Spitalul Municipal.

,,Mulțumim Fundației Man pentru toate aceste investiții în servicii de sănătate, cu ajutorul cărora în Oradea putem oferi servicii de calitate pacienților”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Noua secţie de cardiologie intervenţională, cu laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac, va funcţiona la Clinica Maria din 16 noiembrie. Deocamdată nu a fost stabilit nivelul de co-plată al pacienţilor pentru serviciile oferite de această secţie. Centrul de sănătate şi imagistică medicală funcţionează deja de 9 ani în Oradea, iar unitatea medicală deserveşte lunar peste 1.500 de pacienţi.

Prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Oradea nr. 363/2010 s-a aprobat încheierea unei Convenții între Municipiul Oradea – prin Administrația Imobiliară Oradea, Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea și Fundația ,,Man”, având ca obiect închirierea, pe o perioadă de 10 ani, a unui spațiu în suprafață de 654 de mp, situat la parterul imobilului – Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea – Corp Policlinică în favoarea Fundației ,,Man”, în vederea funționării Centrului de Sănătate și Imagistică ,,Maria”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor