Ape minerale verificate de CJPC

De Simona Albinaru
Traian Bejan
Traian Bejan
În perioada 23 iulie – 3 august 2012 comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare şi etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor).

„Pe perioada de desfăşurare a acţiunii tematice de control au fost verificaţi 40 de operatori economici, la toţi fiind constatate abateri”, a precizat Traian Bejan, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor. Protectorii consumatorilor au vefificat 533.044 litri de apă minerală, fiind constatate abateri la 12.634 litri, cantitate oprită temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor. „Au fost încheiate 38 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125.000 lei”, a concluzionat Traian Bejan.

Nereguli

Principalele deficienţe constatate au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare recomandate de producător pentru apa minerală respectiv a se păstra la loc uscat şi răcoros, produsele fiind depozitate în curte, sub acţiunea directă a razelor solare.

Comercializarea produselor având ţara de origine Ungaria, care nu aveau traducerea elementelor de identificare şi caracterizare în limba română, lipsa menţionării adresei sociale a distribuitorului, neafişarea preţurilor conform legislaţiei în vigoare dar şi neafişarea certificatului unic de înregistrare la registrul comerţului şi a anexei la acesta din care să reiasă profilul de activitate pentru care operatorul economic este autorizat să funcţioneze au fost alte nereguli des întâlnite de către comisarii CJPC.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !