Aproape 1.400 de agenţii de turism radiate

Aproape 1.400 de agenţii de turism radiate
Autoritatea Naţională de Turism a radiat agenţiile care nu aveau poliţă de asigurare. După falimentul agenţiilor de turism Mareea şi Genius, Autoritatea Naţională de Turism (ANT) pune piciorul în prag, retrăgând licenţa la nu mai puţin de 1.384 de agenţii.

Este vorba de agenţii care nu aveau poliţă de asigurare în caz de insolvabilitate, insolvenţă sau faliment. Printr-un comunicat din 04.10.2016, Autoritatea Națională pentru Turism anunță public „retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau al falimentului agenţiei de turism”. „Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1.267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, «este interzisă» desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau al falimentului agenţiei de turism”, se spune în comunicatul ANT.

Lista agenţiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea în vederea radierii din oficiu a licenţelor de turism acordate poate fi consultată pe site-ul www.turism.gov.ro. Pe listă se regăsesc şi 22 de agenţii din Bihor sau birouri ale unor agenţii din alte judeţe. Este vorba despre Cado Travel, Eurotour, Blue Travel, Extra Travel, Hawaii Travel, Sana Center Travel, Desert Rose Travel, Onext Travel Point, Demian Travel&Holidays, Saphir Travel, Sejur 24, Vacanţa Mea, Monstermal Travel, Denis Perfect Tour, Merci Travel, Goevitour, Paralela 45, toate din Oradea; ClicHoteluri, President Felix – din Sînmartin; Vlady Travel din Borş, Astradrom din Drăgăneşti şi Airam Tour din Oşorhei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !