Aproape 100 milioane de euro solicitaţi prin noul PNDR

Bani prin PNDR
Bani prin PNDR
Până în prezent, fermierii români au solicitat fonduri europene nerambursabile în valoare de 99,6 milioane de euro, prin intermediul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.


Cele mai multe cereri de finanţare, 1.041, au fost depuse pentru Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Valoarea totală nerambursabilă, cumulată, pentru toate proiectele, depuse prin această submăsură, este de 44,36 milioane de euro, conform datelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

O altă măsură de finanţare care a atras atenţia fermierilor a fost şi Submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole în cadrul căreia s-au depus 121 de proiecte, dintre care 103 privesc sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 milioane de euro.
Sesiunea de primire a proiectelor pentru Submăsurile 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole a fost deschisă în data de 25 martie 2015.

De asemenea, 17 cereri de finanţare au fost primite şi în cadrul Submăsurii 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, valoarea totală nerambursabilă solicitată fiind de 930.000 euro. Totodată, fermierii au depus până acum şi 2 cereri de finanţare pentru Submăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole, valoarea fondurilor nerambursabile solicitate fiind de 395.460 euro.

În ceea ce priveşte autorităţile publice locale, au fost primite până în prezent 178 de cereri de finanţare conforme în valoare totală de 2,44 milioane de euro, pentru Submăsura 19.1 -Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală. Sesiunea de primire a proiectelor aferente acestei Submăsuri a fost deschisă în perioada 25 martie 2015 – 5 iunie 2015.

AFIR precizează că pentru toate submăsurile menţionate, mai puţin pe 19.1, solicitanţii pot depune cereri de finanţare în cadrul acestei sesiuni anuale continue până pe 30 octombrie 2015.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruale va deschide în cursul lunii septembrie, o nouă sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submăsurii 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică şi submăsurii 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Această nouă sesiune de primire de proiecte destinată infrastructurii rurale va avea loc în paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autorităţile locale prin Măsura 125 – Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii şi Măsura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, din cadrul PNDR 2007 – 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !