Atenţie la carnea de miel, la peşte şi la alte produse specifice Sărbătorilor pascale

De Simona Drimbău
Carnea de miel trebuie cumpărată din locuri autorizate
Carnea de miel trebuie cumpărată din locuri autorizate
Protecţia Consumatorilor Bihor îi atenţionează pe bihoreni cu privire la achiziţionarea produselor specifice Sărbătorilor pascale.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor îi sfătuieşte pe bihoreni să fie atenţi la achiziţionarea acestor produse.

Carnea de miel trebuie cumpărată doar din măcelării, magazine alimentare sau locuri special amenajate în pieţe. Carnea trebuie să prezinte ştampila sanitar-veterinară, să fie elastică şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare.

La cumpărarea peştelui trebuie verificat dacă este proaspăt şi dacă nu prezintă următoarele modificări: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună, situaţii în care trebuie refuzat.

„Evitaţi cumpărarea ouălor a căror coajă este crăpată, murdară sau spartă. La spargere, ouăle nu trebuie să prezinte albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul. Verificaţi data durabilităţii minimale care este înscrisă pe ambalaj”, avertizează CJPC Bihor.

De asemenea, vopseaua de ouă trebuie cumpărată numai din locuri autorizate. La fel şi produsele de patiserie sau vinurile.

Carne şi preparate din carne

La cumpărarea produselor din carne trebuie acordată o atenţie deosebită aspectului produsului, atât exterior cât și în secțiune, dacă este posibil.

„Urmăriţi modul de etichetare a produselor din carne. Nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale, a datei-limită de consum şi a ingredientelor alergene. Refuzaţi produsele din carne pentru care aveţi îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare”, atenţionează CJPC Bihor.

În perioada zilelor libere, 26.04 – 01.05.2019, CJPC Bihor va asigura permanenţa pentru preluarea reclamaţiilor la tel. 0259/431.817.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !