Atenţie la monoxidul de carbon!

Atenţie la monoxidul de carbon!
ISU „Crișana” Bihor aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, anual, în această perioadă se produc situații de urgență ale căror victime sunt persoane intoxicate cu monoxid de carbon, evenimente soldate în unele cazuri cu pierderi de vieți omenești.

Astfel de evenimente nedorite sunt, în general, determinate de: utilizarea unor coşuri de evacuare a fumului sau gazelor arse neetanşe, înfundate, fisurate ori cu deficienţe de construire; racordarea necorespunzatoare a aparatelor de încălzire la coşuri, exploatarea sistemelor de încălzire cu defecțiuni (centrală termică, sobă, şemineu, aragaz, radiator cu petrol etc.).

Dat fiind faptul că în interval de numai patru zile (07.01-10.01.2017) pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui număr de 13 incendii generate, cel mai probabil, de coșurile de fum necurățate de funingine, deteriorate sau amplasate necorespunzător ori neprotejate termic față de mijloacele combustibile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenire a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

Coşurile, burlanele, ţevile de evacuare a fumului şi gazelor arse trebuie să fie verificate, curăţate şi reparate (dacă este cazul) periodic, de către o persoană specializată, pentru a vă asigura că au tiraj corespunzător. Încăperile trebuie aerisite frecvent.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !