Atenție, șoferi! Restricții de circulație de Ziua maghiarilor de pretutindeni

De Oana Farcas
Reactualizat la:
3Comentarii
Atenție, șoferi! Restricții de circulație de Ziua maghiarilor de pretutindeni
În perioada 14 martie – 17 martie vor avea loc restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Restricţia va intra în vigoare joi la ora 23:00 (ora României) şi va dura până vineri la aceaşi oră, urmând ca sâmbătă de la ora 23:00 să intre din nou pânp duminică la ora 23:00. În acest interval pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Pe perioada restricției șoferii automarfarelor sunt obligați să staționeze în parcările special amenajate.

„Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, informează comisar șef de poliție, Bondar Laura Beatrice.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Recomandări:

Pentru a evita supra aglomerarea, frontieriștii recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Totodată, participanții la trafic pot folosi aplicația online, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. – aplicaţie ce prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, UDMR Bihor, alături de bisericile tradiționale, organizează o serie de manifestări în Oradea. Evenimentele se vor întinde pe parcursul a două zilei, vineri (15 martie) și duminică (17 martie). Conform tradiţiilor, comunitatea maghiară serbează în fiec...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor