Atenție, teren otrăvit! Încep lucrările de deratizare și dezinsecție

De Bihon.ro
1Comentariu
Atenție, teren otrăvit! Încep lucrările de deratizare și dezinsecție
Primăria Oradea anunță că în perioada 10-11 aprilie va avea loc prima etapă din acest an a lucrărilor de dezinsecție și deratizare.

Lucrările de deratizare, efectuate de SC Coral Impex SRL, vor viza zonele publice și spațiile verzi din Oradea (parcuri, scuaruri, malurile Crișului Repede, malurile pârâurilor Peța, Sălbatec, Paris și domeniul public aferent asociațiilor de proprietari).

„În zonele tratate, populația va fi avertizată prin fluturași de avertizare „TEREN OTRĂVIT” care vor fi amplasați la vedere. Se va folosi produsul <DERATION PELLET>”, transmite municipalitatea.

Reprezentanții primăriei precizează că momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale, care vor conține 40 grame de momeală. Se atrage atenția asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice și a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se va solicita imediat sfatul medicului,

Și dezinsecție

În aceeași perioadă se vor derula și lucrările de dezinsecție în oraș. Astfel, „se va executa tratament la sol lucrarea de dezinsecție (etapa I) în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (tânțari, muște, etc.) în faza de adult și larve”, detailează biroul de presă al Primăriei.

Totodată, aceștia mai precizează că substanța folosită nu dăunează sănătății oamenilor și animaleor, însă populația este sfătuită să evite contactul insecticidului cu ochii.

Menționăm că prestatorul licențiat pentru a efectua aceste lucrări în municipiul Oradea este SC Coral Impex SRL, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecție, dezinfecție a municipiului Oradea din 23.06.2017. „Toxicitatea redusă a insecticidelor ”Vectobac WG” – substanța activă Bacillus, utilizat pentru combaterea larvelor de țânțari și ”K’othrine Profi EC 250” – substanța activă delthametrin pentru combaterea țânțarilor adulți, nu dăunează sănătății oamenilor și animalelor”.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare.

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor