Au descoperit sunetele chitarei

Chitariștii în devenire au fost răsplătiți cu premii și aplauze
Chitariștii în devenire au fost răsplătiți cu premii și aplauze - © Foto: Ioana Duhaschi
A XVII-a ediție a concursului de interpretare – chitară clasică, s-a consumat săptămâna trecută.

Liceul de Arte Oradea a găzduit, săptămâna trecută, cea de-a XVII-a ediție a concursului de interpretare – chitară clasică, denumit sugestiv „Culorile sunetelor chitarei”. Concursul a fost ultima activitate dintr-un proiect mai amplu care a cuprins o sumedenie de activități, derulate pe parcursul anului școlar.

Un juriu, alcătuit din profesorii: Roman Loredana, Cheregi Teofil și Szabo Attila, au apreciat evoluția elevilor, evidențiind dificultatea tehnică a lucrărilor, cât și consistența materialului interpretat. De altfel, aceștia au lăudat progresul elevilor.

„Prin aceste activități, ne dorim dezvoltarea la maximum a potențialului fiecărui elev (din punct de vedere tehnic, creativ și interpretativ). Prin concertele periodice, pe parcursul anului școlar, alternate cu perioade de studiu, de acumulare cantitativă, dar mai ales calitativă a materialului studiat, se urmărește dezvoltarea elevilor din punct de vedere profesional. Participanții la concurs au trecut prin mai multe etape de triere, ei fiind selectați de către profesorii lor în urma unor concerte de catedră. Lucrările interpretate au fost, de asemenea, alese în urma selectării acestora în producții la clasă și concerte, recitaluri interprinse pe parcursul anului școlar”, a explicat Attila Szabo, profesorul coordonator al proiectului.

Din echipa de proiect au făcut parte dascălii: Mihaela Bondor (director Liceul de Arte), Nagy Gabriella (director adjunct), Szabo Attila, Loredana Roman, Teofil Cheregi, Liana Dat, Janko Szép Noémi, Racz Eliza, respectiv cei din departamentul secretariat și contabilitate din cadrul liceului: Prian Andagina, Mihaela Negru, Maria Flițea și Florica Țeț.

Concurenților le-au fost înmânate diplome și statuete cu temă muzicală, fiecare elev beneficiind și de premii substanțiale, datorită srijinului acordat de sponsorii evenimentului (Elit Music și TehnoPrint). Toți participanții la concurs au primit și câte un obiect din ceramică, realizat de colegii lor din clasele a IX-a și a X-a (Catedra de arte plastice a Liceului de Arte).

Premii:

Premiul I: Nistor Ștefan (cls. a IV-a)
Rittinger Nora (cls. a V-a)
Bulzan David (cls. VI-a)
Oprea Andreea (cls. VI-a)
Palaghia Teona (cls. a VII-a)
Mago Iustin (cls. a VII-a)
Pataki Patricia (cls. a VII-a)
Stoica Daria (cls. a VII-a)
Hepcal Șerban (cls. a IX-a)
Marta Antonia (cls. a IX-a)
Dehelean Ioana (cls. a X-a)
Chivari Paula (cls. a XI-a)
Duhaschi Emil (cls. a XII-a)
Strava Raluca (cls.a V-a)
Catona Abel (cls. a XI-a)
Premiul II:
Toth Tibor (cls. a V-a)
Sandu Andres Isaac (cls. a VII-a)
Hegyesi Klaudia (cls. a VII-a)
Premiul III
Palko Viktor (cls. a VII- a)
Racazov Șerban (cls. a VII-a)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !