Au fost evacuati prin forta din camin

Au fost evacuati prin forta din camin
Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) a început miercuri evacuarea forţată a chiriaşilor din Centrul de Cazare Temporară de pe strada Atelierelor.

E vorba despre acei chiriaşi care au refuzat să plece din imobilul ce va fi supus unui proces de reabilitare. AIO le-a oferit varianta camerelor din căminul de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul. Unii au acceptat, alţii au ales să se mute în altă parte, dar 12 de cele 87 de familii au ales să rămână în bloc. Florian Costa, Florin Bica, Maria Matei şi vecinii lor susţin că la Mihai Viteazul nu au nici măcar apă curentă la chiuvetă în camere. De aceea, au refuzat oferta.

Chiriaşii acuză municipalitatea că abuzează, evacuându-i, deoarece au intrat în spaţiu în anii ’90, cu repartizare de la RAGCL. Municipalitatea a preluat căminul la începutul anilor 2000. Anul trecut au expirat contractele de închiriere, iar AIO nu le-a mai prelungit. Oamenii refuză să plece, spunând că nu-şi permit să locuiască cu chirie în alte părţi, la salarii de 700-800 de lei. Între timp, au acţionat municipalitatea în judecată. La un moment dat, spiritele s-au inflamat şi au trebuit chemaţi „mascaţii”.

„Am primit repartiţie”

Oamenii din bloc sunt revoltaţi de felul în care edilii s-au comportat cu ei. „Toţi care stăm aici, nu am intrat abuziv. Am primit repartiţie pe perioadă nedeterminată. Acum nu se respectă legea!”, susţine locatarul Florian Costa, acuzându-i pe edili că au lăsat imobilul în paragină şi că nu mai au nici măcar pubele de gunoi. Costa spune că le-a cerut reprezentanţilor Primăriei să le garanteze scris că vor fi reprimiţi în spaţiu după ce clădirea va fi reabilitată. „«Nu se poate». Aşa ni s-a răspuns”, relatează, vexat, chiriaşul.

Alt chiriaş, Florin Bica, se plânge că sunt şicanaţi: „Pe martie, am avut 500 de lei la asociaţie, fără apă caldă şi încălzire. Doar apă rece. E normal aşa ceva?!”. De faţă, reprezentanta AIO, Georgeta Lucaciu, îl acuza pe Bica de întârzieri repetate la plată. Lucaciu spune că două familii de chiriaşi rămase în imobil deţin proprietăţi în afara Oradiei.

Chiria în cămin este de 180 lei/trimestru. Oamenii spun că nu-şi permit să plătească chirie la preţurile din oraş. Mobila şi obiectele chiriaşilor au fost transportate de maşinile Primăriei la depozitul de pe Barcăului. Aceasta dacă chiriaşii nu au indicat o altă destinaţie.

 

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !