Au fost operate modificări pentru proiectele POR

De Simona Albinaru
Au fost operate modificări pentru proiectele POR
S-au făcut modificări în cadrul Ghidului Specific pentru apelul de proiecte POR/2016/7/7.1/1 – Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR) a operat o serie de modificări în cadrul Ghidului Specific pentru apelul de proiecte POR/2016/7/7.1/1 – Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice (Investiţii în infrastructura de turism).

Astfel, în vederea depunerii de proiecte în cadrul acestei priorităţi de investitii, trebuie să aveţi în vedere respectarea prevederilor Ghidului specific, actualizat prin corrigendum. Printre modificările introduse se numără: activităţile propuse în cadrul proiectelor nu trebuie să intre sub incidenţa ajutorului de stat. Prin prezentul ghid nu sunt finanţate proiectele care intră sub incidenţa ajutorului de stat sau în cadrul cărora sunt identificate elemente de natura ajutorului de stat.

În conformitate cu prevederile articolului 107 alin. (1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) este considerat ajutor de stat incompatibil cu Piaţa internă a UE, orice măsură de sprijin a unui Stat Membru care îndeplineşte cumulativ următoarele condiții: să fie acordată de către stat sau de către unitățile administrative teritoriale, din resurse de stat sau resurse ale unităților admnistrativ-teritoriale, ori de alte organisme care administrează surse ale statului sau ale colectivităților locale indiferent de formă, să fie selectivă şi să asigure un avantaj agentului economic, să distorsioneze ori să amenințe să distorsioneze concurența sau să afecteze comerțul dintre statele membre ale Uniunii Europene.

În cadrul fiecărui proiect se vor menţiona în mod obligatoriu indicatorii în funcţie de activităţile proiectului, după caz: lungimea/suprafaţa infrastructurii rutiere (şi a utilităţilor din corpului drumului, km şi mp), lungime/suprafaţa pistă de biciclete construite (km şi mp), lungime sistem de iluminat public (ml), lungime/suprafaţa trotuare/alei/trasee pietonale modernizate/realizate (km şi mp), obiective turistice naturale amenajate în scop turistic precum şi crearea infrastructurilor conexe de utilitate publică (mp), suprafaţă trasee turistice/tematice, locuri de recreare şi popas amenajate.

De astfel, se vor menționa și punctele (foişoare) de observare/ filmare/ fotografiere (mp), suprafaţa de spaţiu verde amenajată (mp), suprafaţa reţelelor de captare şi/sau transport a izvoarelor minerale şi saline cu potenţial terapeutic (mp/ml), suprafaţa traseelor marcate pentru cură pe teren, a facilităţilor de utilizare a izvoarelor minerale (mp), suprafaţă posturi salvamont/salvamar (mp), suprafaţa infrastructurilor pentru recreere/agrement create, amenajate, reabilitate (mp).

Perioada de implementare a activităților proiectului nu depășește 31 decembrie 2023. Apelul de proiecte pentru prioritatea de investiţii 7.1 a fost lansat în data de 01.04.2016, având următoarea perioada de depunere: 01.06.2016, ora 12.00 – 02.12.2016, ora 12.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !