Au inventariat arborii seculari

De Simona Drimbău
Mai aproape de natură
Mai aproape de natură - © FOTO:FAN
APS Aqua Crisius a implementat în perioada 15.04-17.10.2018 proiectul intitulat „Pentru natură în Țara Crișurilor”.

Proiectul, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, a avut ca scop implicate a 11 școli în promovarea unui sit – cu un panou informativ reabilitat, precum și amplasarea a şase panouri informative în cinci situri N2000, precum şi conștientizarea a minim 671 de copii din 11 comunități prin prezentări, acțiuni de tip Junior Ranger și realizarea unei ture educative pe apă.

„În cadrul proictului au fost implicați 28 de reprezentanți a 11 școli și a 132 de elevi în realizarea ediției a-V-a a Zilei Liliacului Carpatin”, a precizat Andrei Togor, managerul de proiect. De asemenea, în cele mai intens circulate puncte din arii, în cinci situri aflate în custodia Aqua Crisius, au fost amplasate şase panouri informative cu privire la ariile protejate. A fost reamplasat şi un panou distrus în situl Valea Iadului.

Nu mai puțin de 671 de tineri din localitățile localitățile Bulz, Curățele, Aușeu, Cheresig, Diosig, Avram Iancu, Șoimi, Sînmartin, Vadu Crișului, Sântandrei și Aleșd au fost conştientizați asupra necesităţii protejării speciilor şi habitatelor din ariile naturale protejate şi creşterii gradului de acceptare a siturilor respective. O activitate inedită a fost organizarea turei educative pe apă „Inventarierea arborilor seculari din Lunca Crișului Negru”.

Proiectul a avut o valoare totală de 28.462,53 lei din care contribuția APS Aqua Crisius a reprezentat 8.486,53 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !