Au licitat oua pentru un ecograf Doppler

De Veronica Bursaşiu
Au licitat oua pentru un ecograf Doppler
Participanţii la licitaţia ouălor gigant organizată de Fundaţia Pro Valoare şi Lotus Center au fost extrem de generoşi şi au oferit sume importante pentru achiziţionarea unui ecograf Dopller color 3D absolut necesar pentru „acurateţea şi fidelitatea diagnosticului prepartum”, aşa cum explică medicul Horia Olah.

„Sunt cazuri exterioare care trebuie să ajungă urgent în sala de naştere cu un diagnostic obstetrical. Caracteristicile tehnice ale noului ecograf vor permite evaluarea stării de bine/suferinţă fetală”, a explicat medicul. În urmă cu patru ani, organizatorii licitaţiei au reuşit achiziţionarea unui aparat de respiraţie artificială, vital pentru născuţii prematur. De această dată, oamenii de afaceri din Bihor au donat 25.000 de euro pentru achiziţionarea ecografului. Aproximativ jumătate din sumă a fost donată de Alexander Mudura, proprietarul Lotus Center. Cel mai scump ou a fost cel realizat de firma Dumexim. Administratorul Simona Dume a investit mult suflet în realizarea acestuia, şi în acest an. Simona este om de afaceri de succes, dar este, înainte de toate mamă, astfel că şi-a dorit ca oul realizat de Dumexim să aibă ca beneficiari copiii. Superoul Dumexim este de fapt un loc de joacă şi a fost achiziţionat de Mircea Nistreanu, patronul Repcon pentru impresionanta sumă de 11.000 lei. Acesta va merge, probabil ca şi oul Plazza Nufărul, la Grădiniţa 3 Ursuleţi, aflată în portofoliul familiei Nistreanu. Pentru oul Plazza Nufărul, generosul om de afaceri a plătit 8.000 lei. Mircea Nistreanu a achiziţionat şi oul Jurnal Bihorean, la luptă cu Dumexim, pentru frumoasa sumă de 4.000 lei.

Oul primordial

A cântărit nu mai puţin de 300 kg şi a fost realizat de Herald Com Impex, reprezentată la licitaţie de generosul său proprietar Ioan Demian. Domnia sa, alături de Mircea Nistreanu şi familia Dume, au fost „sarea şi piperul” licitaţiei. Nu e de neglijat nici contribuţia la ritmul evenimentului dat de prezentatorii Beatrice Szuhai şi Mircea Baneş, de la Antena 1. Primul ou licitat a fost cel al Teatrului de Stat, adjudecat de Ramada pentru 3.000 lei. A urmat oul Ape-Crişuri cumpărat de Repcon care a ridicat ştacheta la 5.000. Prezent şi la evenimentul din acest an, ca la fiecare ediţie, directorul de la Ape Crişuri, Pasztor Sandor e gata să se implice în rezolvarea problemelor din Sănătatea bihoreană prin pârghiile pe care i le-ar oferi şefia judeţului, conştient fiindcă că investiţiile în acest domeniu sunt atribute ale statului şi că nu pot fi lăsate doar în seama unor oameni de afaceri sensibili la nevoile sistemului. Oul Companiei de Apă a fost achiziţionat de Pop Energi pentru 3.500 lei, iar cel al Poliţiei Bihor, reprezentate la eveniment de comisarul şef Adrian Bucur, de către Dumexim pentru 2.500 lei. Oul Graţiela Models a fost cumpărat de Cazino OK pentru 4.000 lei, cel al Peniteciarului de Herald pentru 3.000 lei, oul Bijuteriei Athena a fost apreciat la 3.000 lei, iar oul de designer Gina Butiuc a fost cumpărat de Proges cu 2.500 lei, ca şi cel al Firmei Benvenuti achiziţionat de Herald. Pentru oul primordial-oul Herald , Dumexim a oferit 4.500 lei, şi la rândul său Herald a dat 3.000 lei pentru oul Top Sound şi 4.000 pentru oul Selina. Surpriza licitaţiei a fost oferită de Alexander Mudura care a scos la licitaţie peste 3 kg de argint: o cutie de zahăr, de 460 g achitionată de Herald pentru 4.000 lei, o cutie pentru ţigări de 900 g care a mers la Repcon pentru 6.000 lei, două sfeşnice achiziţionate de Repcon pentru 6.000 lei, o vază achiziţionată de Dumexim pentru 6.000 lei şi o tavă de 1,5 kg de argint care a ajuns în colecţia Herald pentru 10.000 lei. La final, au donat sume importante de bani: Mihai Pop-1.000 lei, Benvenuti-3.000 lei, Bijuteria Athena-1.000 lei, Selina-3.000 lei, Ramada-1.000 lei, Gheorghe Carp-1.000 lei, Adeplast-1.000 lei. Chiar dacă nu a fost strânsă întreaga sumă necesară pentru a achiziţiona ecograful care costă 36.000 euro, directorul în exerciţiu al Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp a promis că achiziţia va fi făcută şi că va identifica diferenţa de bani necesară pentru aceasta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !