Au plantat 5000 de puieti

1Comentariu
Au plantat 5000 de puieti
Miercuri, 30 martie, in satul Pestis din judetul Bihor, Ocolul Silvic Alesd in colaborare cu Directia Silvica Bihor a demarat o actiune de “impadurire” a unei zone foarte afectate de eroziune.

Pasunea care a beneficiat de impadurire este in proprietatea Asociatiei Urbariale “Avram Iancu” din Pestis. La actiune au participat elevii a mai multor scoli, din Pestis si Alesd.

Deoarece anul 2011 a fost declarat “Anul International al Padurii“, Regia Nationala a Padurilor prin filialele teritoriale, directiile silvice si ocoalele silvice, si-a propus ca pe raza fiecarui Ocol Silvic sa se planteze pomi sau puieti pe suprafata a cel putin un hectar, care nu se afla in Fondul Forestier. Terenul aflat in proprietatea Asociatiei Urbariale “Avram Iancu” se afla de mai multa vreme in vederea Ocolului Silvic Alesd deoarece pasunea a fost practic “distrusa” de fenomenele de eroziune si necesita o impadurire.

Astfel, lucratorii de la directiile silvice si Ocolul Silvic Alesd au plantat impreuna cu elevii veniti sa sprijine actiunea, nu mai putin de 5000 de puieti, dintre care 3000 de salcami (2000 din pepiniera proprie iar 1000 de pepiniera Ocolului Silvic Sacueni)si 2000 de puieti din specia mojdrean ( o specie de frasin).

“Pe noi ne bucura foarte mult faptul ca elevii participa la astfel de actiuni, mai ales pentru partea educativa si practica, deoarece astfel invata cum se fac lucrarile de plantare si pe langa aceste fapt, este o oportunitate buna pentru ei sa invete lucruri noi si sa petreaca un anumit timp in natura, in aer liber” a subliniat directorul Ocolului Silvic Alesd, Leontin Cipleu.

Joi, 31 martie, actiunea va continua, iar la fata locului pe langa cei prezenti in prima zi s-au anuntat cu forte proaspete elevii liceului “Alexandru Roman” din Alesd.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor