Autocarul Bibliei, în Piața Unirii Oradea

De Crina Dobocan
4Comentarii
Autocarul Bibliei, în Piața Unirii Oradea
Orădenii care au trecut, în aceste zile, prin Piața Unirii, au avut parte de o experiență inedită. Într-un autocar, înmatriculat în Germania, orădenii au putut vedea o expoziție de Biblii, tipărite în mai multe limbi. Volumele au avut diverse forme.

Autocarul va ajunge în mai multe țări, între care: Cehia, Polonia, Ungaria și România. La Oradea acesta a ajuns la invitația preotesei reformate Judit Vinczéné Pálfi.

Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, și David Nagy, reprezentantul Comunității Evreilor Mesianici din Oradea, au vizitat joi această expoziție.

Cei ce au îndrăznit să urce în mijlocul de transport, au putut descoperi mai multe ediții ale Sfintei Scripturi, în mai multe limbi: japoneză, aramaica siriacă, filipineză, coreană.

Din expoziție nu a lipsit un facsimil după Biblia lui Martin Luther. De asemenea, a putut fi văzută și o copie după Biblie realizată prin nanotehnologie, inventată și dezvoltată de inginerii NASA, Biblie care a fost trimisă și în spațiu.

,,Scopul acestui traseu prin diferitele țări ale autocarului Bibliei este acela de a dezvolta dialogul inter-religios și ca Mesajul lui Isus să ajungă la câți mai mulți oameni”, a spus Judit Vinczéné Pálfi.

La finalul vizitei în autocarul Bibliei, fiecare a putut să-și tipărească, la o tiparniță veche de peste 600 de ani, pe o bucată de hârtie, Palmul 23 (în limbile română, germană și maghiară).4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor