Avertizari pentru vreme rea

De Alexandra Lăzureanu
Avertizari pentru vreme rea
În perioada următoare se vor semnala averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse.

Potrivit prognozei emise de Centrul Meteorologic Regional Banat-Crişana al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, izolat, vor fi chiar condiţii de grindină şi cantităţi mai însemnate de precipitaţii. În scopul preîntâmpinării efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, ISU Crişana recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive specifice condiţiilor de vânt puternic cu aspect de vijelie, ploilor torenţiale şi descărcărilor electrice:

– pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor, sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea, neatingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol potenţial de electrocutare, adăpostirea în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă. Sfătuim persoanele care au ales în această perioadă să-şi petreacă timpul în aer liber să evite camparea pe firul văilor cursurilor de apă, pentru a nu afectate de posibile viituri, să manifeste prudenţă în parcurgerea traseelor turistice alese, să se adăpostească în spaţii amenajate sau zone cu arbori de joasă înălţime şi să evite plimbările pe lacuri. De asemenea, pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, recomandăm cetăţenilor să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale şi să îndepărteze materialul lemnos şi deşeurile din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !