Avocatul Trif propune o asociatie de aparare a drepturilor celor care voteaza

4Comentarii
Avocatul Trif propune o asociatie de aparare a drepturilor celor care voteaza
Printr-o scrisoare deschisă, Petru Trif îşi spune of-urile şi-i cheamă pe nemulţumiţi alături de el.

Avocatul Petru Trif vrea să formeze o asociaţie de apărare a drepturilor celor care votează. Printr-o scrisoare deschisă, avocatul Trif îşi cheamă concetăţenii să vină alături de el, pentru a-şi apăra drepturile. Petru Trif e contrariat de faptul că în România au ajuns să fie mai importanţi cei care nu votează, în detrimentul celor care-şi exprimă dreptul la vot. În acest context, avocatul propune ca în fiecare miercuri, de la ora 17, românii care simt că li se ignoră votul să vină în faţa Prefecturii Bihor, pentru un protest tăcut, fără scandări şi pancarte. „Trebuie să le arătăm că existăm şi că ei sunt aleşii noştri, nu noi suntem aleşii lor”, spune avocatul. Reproducem, în continuare, paragrafe din scrisoarea deschisă semnată de Petru Trif:

„În calitate de cetăţean liber al statului român, care a înţeles să îşi exercite cu maximă diligenţă şi bună–credinţă drepturile şi obligaţiile ce îi revin potrivit Constituţiei României, mă văd ameninţat cu invalidarea de către o clasă politică care mă tratează cu un dispreţ suveran. (…) Mă consider suspendat din dreptul fundamental garantat de Constituţia ţării mele, acela al dreptului la vot. Din singura calitate care mi-a mai rămas, aceea de plătitor de taxe şi impozite, fac un apel către cetăţenii acestei ţări, către milioanele de votanţi, chemându-i pe toţi la o campanie de protest civic prin care să solicităm politrucilor din România şi Europa să ne repună de urgenţă în situaţia de cetăţeni deplini ai statului român.

(…) Puterea de la Bucureşti este preocupată să facă pe plac politrucilor Europei, nu să-şi apere poporul. Tocmai în acest scop sunt hotărât să înfiinţez “ASOCIAŢIA DE APĂRARE A CELOR CE VOTEAZĂ”, aşteptând contacte inclusiv telefonice la nr: 0744 228 629, pentru înscrierea ei legală.

A venit timpul să demonstrăm că suntem o forţă, aşa cum am mai făcut-o şi în 1859 la Unirea Principatelor, dar şi în 1918 la desăvârşirea unităţii noastre naţionale. De câte ori s-au opus “directivelor” marilor puteri, românii au avut motiv de sărbătoare naţională; de câte ori am plecat capul în faţa lor, am dus-o rău. La 22 decembrie 1989 am avut ocazia să închidem paranteza comunisto-securistă, dar am ratat momentul oportun. Acum avem cea mai importantă armă a democraţiei – votul; haideţi să ni-l apărăm, să nu ne lăsăm din nou furaţi şi batjocoriţi. Sensul votului nostru nu este negociabil.

Pe 29 iulie a fost pentru prima dată de la marea vărsare de sânge din decembrie 1989 când poporul român a dat dovadă de spirit civic, a ieşit într-un număr atât de mare la vot şi a spus răspicat ce vrea. Avem obligaţia de a ne apăra, a ne impune voinţa şi a-i face pe ei să tremure de frică, nu să tremurăm noi în faţa lor. Cei care fac acum presiuni asupra noastră nu sunt oameni puternici, ci mai degrabă sunt oameni fricoşi, se tem de puterea noastră. Să nu ne lăsăm intimidaţi de acest sistem mafiot–securist. Să nu ne lăsăm dezbinaţi în băsişti şi uselişti, pentru că primii vor să ne reducă la tăcere, ceilalţi nu sunt în stare să ne apere.

(…) România arată ca un animal bolnav şi hăituit peste tot în lume; în schimb, clasa ei politică a reuşit să întrunească trei superlative, ca să-l citez pe academicianul Florin Constantiniu, un istoric de prestigiu european: este clasa politică cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României.

(…) Cum este posibil ca aceşti politicieni, care susţin că luptă pentru salvarea democraţiei, să ceară expres oamenilor să NU meargă la vot? Cum este posibil ca cei care susţin că guvernează în numele poporului să nu fie în stare să-l apere? Cum e posibil ca marii conducători ai Europei să gireze un individ care îşi terorizează cetăţenii prin metode securiste ca pe vremea colectivizării? (…) Ce demonstrează toate astea? Demonstrează că poporul acesta NU CONTEAZĂ. În faţa acestor indivizi suntem o turmă de oi producătoare de taxe şi impozite, suntem nişte numere pe care le scad şi le îmulţesc după cum le dictează interesele.

Singura noastră şansă este ca noi, cei mulţi, să rămânem UNIŢI, căci numai împreună ne putem face auziţi.

Haideţi să fim împreună!

Av. Petru Trif”

 

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor