Babilonie pe strada Vavilon

De Cristian Horgoș
3Comentarii
Babilonie pe strada Vavilon
Un service auto ridicat ilegal pe strada Vavilon a fost executat silit, luni după-amiază, cu multă tevatură.

Orădenii au putut asista la o adevărată desfăşurare de forţe, luni după-amiază, în spatele bisericii din cartierul Nufărul: poliţişti de la Ordine Publică, poliţişti mascaţi de la SPIR, jandarmi, pompieri şi mecanici înarmaţi cu flexuri. Totul pentru că orădeanul Crăciun C. s-a împotrivit exproprierii atelierului auto pe care l-a construit fără autorizaţie pe strada Vavilov, jumătate pe terenul lui, jumătate pe terenul municipalităţii.

Deşi ştia că urmează să-i fie demolată baraca, proprietarul s-a luat în gură cu responsabilii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), care veniseră, cu actele de rigoare, să preia construcţia, prin executare silită. Astfel, bărbatul s-a urcat pe service-ul auto strigând că este singura lui sursă de venit şi ameninţând că îşi va da foc dacă i se demolează atelierul. Ca atare, au fost chemate echipe de intervenţie.

Stropit şi încătuşat

Mecanicii au tăiat cu flexul poarta de intrare, pompierii l-au ţintit pe protestatar cu o tulumbă de apă, iar poliţiştii mascaţi au urcat pe atelier şi l-au încătuşat pe proprietar. Acesta a fost dus apoi la sediul Poliţiei, unde i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru ultraj contra bunelor moravuri. De asemenea, soţia sa, care s-a scandalizat în timpul acţiunilor, a fost sancţionată contravenţional cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Printre acuzele făcute de cei doi soţi s-a remarcat aceea că exproprierea ar fi ilegală cât timp a fost atacată în instanţă şi urma să se judece abia în toamnă.

110.454 lei despăgubire

Însă purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Sas, spune că bărbatul a fost înştiinţat că va fi despăgubit cu 110.454 lei, sumă stabilită de un evaluator. Şi ca atare, şi-a asumat chiar el demolarea construcţiei şi eliberarea terenului municipalităţii.

„Service-ul auto funcţiona fără autorizaţie, atât pe terenul cetăţeanului în cauză cât şi pe terenul Primăriei. Întrucât construcţia stătea în calea amenajării unei parcări publice, municipalitatea a decis exproprierea în baza Legii 255 privind exproprierea pentru o cauză de utilitate publică şi de interes local. Decizia emisă legal de AIO a fost contestată în instanţă de proprietar, dar, totodată, el împreună cu avocata lui au semnat un angajament, o minută, prin care şi-a asumat demolarea atelierului până pe 14 august. Cum a trecut mai bine de o lună fără să-şi demonteze construcţia, AIO a decis să demoleze atelierului cu proprii angajaţi, ajutaţi de angajaţi ai OTL. Din păcate, scandalul făcut de cetăţean cu ocazia executării silite a făcut necesară intervenţia forţelor de ordine”, a declarat Anca Sas, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.

În altă ordine de idei, Anca Sas ne-a mai informat că ziua de joi este termenul pentru demolarea terasei Irish Pub din centrul Oradiei.

 

Taguri:


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor