Bani pentru avansul fermierilor

Bani pentru avansul fermierilor
Banii pentru plata avansului pe suprafață acordat fermierilor. S-a decis alocarea temporară a sumei de 822 milioane lei, adică circa 185 milioane de euro.

Banii sunt pentru efectuarea plăților reprezentând prefinanțarea cheltuielilor aferente schemelor de plăți directe, a măsurilor de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe, a celor de promovare a vinurilor, a măsurilor de piață și intervenție în agricultură. Din aceste fonduri vor fi finalizate plățile către beneficiarii schemelor de plăţi directe pentru Campania 2015 și vor fi asigurate fondurile pentru anul 2016 în ceea ce priveşte măsurile de informare şi promovare prezentate mai sus.

Decontarea plăților se va face de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin virament în contul beneficiarilor până la data de 30 noiembrie 2016.
Totodată, măsura are rolul să stimuleze gradul de absorbție a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăți directe finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Suma de 822 milioane de lei se alocă temporar, până la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, din venituri din privatizare și va fi rambursată din sumele restituite cu această destinație de către Uniunea Europeană. Actul normativ se aliniază legislației comunitare în domeniu și vine în sprijinul producătorilor agricoli români care beneficiază de aceste scheme de finanțare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !