Bani pentru cei înscrişi în Programul Tomate

De Simona Drimbău
1Comentariu
Bani pentru cei înscrişi în Programul Tomate
Pe data de 15 iunie s-a încheiat perioada de valorificare a producţiei minime necesare de 2.000 kg tomate/1000 mp privind Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a tomatelor în spaţii protejate.

Până la această dată, 2.569 fermieri care au depus dosarele şi-au primit banii. Pentru alte 1.065 dosare au fost viraţi banii în conturile Direcţiilor Agricole Judeţene, urmând ca în cel mai scurt timp conturile beneficiarilor să fie alimentate.

Suma totală de care vor beneficia fermierii care au depus documentele justificative până la data de 18 iunie 2019 este de circa 87 milioane de lei, reprezentând atât plăţile efectuate, cât şi cele aferente dosarelor aflate în lucru pentru ciclul I.

Sprijin

Programul Tomate se află în al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai şi până în decembrie.

Producatorii agricoli sunt asteptaţi în continuare la Direcţiile Agricole Judeţene să depună deconturile justificative pentru producţia valorificată până la 15 iunie 2019.

Pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro/an beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată. O altă condiţie este ca aceştia să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor