Bătălie pe șefia liceelor orădene cu ștaif

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
Bătălie pe șefia liceelor orădene cu ștaif
© Liceul „Mihai Eminescu”
Cele mai dorite funcții de directori și adjuncți – la „Gojdu” și „Eminescu”, în timp ce la 19 unități din județ nu s-a înscris niciun candidat.

La examenul pentru posturile de director la unitățile de învățământ din Bihor, scoase la concurs de Ministerul Educației, s-au înscris 255 de candidați și s-au depus 279 de cereri (196 pentru funcția de director general şi 83 pentru cea de adjunct). Diferența dintre numărul de candidați și numărul de cereri este dat de faptul că 16 dintre candidați s-au înscris la ambele funcții (cea de director general și cea de adjunct), iar alți cinci s-au înscris la mai multe unități de învățământ. Printre cei înscriși au fost profesori care au optat pentru mai multe posturi. Un exemplu în acest sens e dat de faptul că un candidat va urma să concureze pentru patru școli, altul pentru trei, iar alți trei profesori vor concura pentru două școli.

Liceul „Emanuil Gojdu” Liceul „Emanuil Gojdu” ©

În Bihor, 180 de unități de învățământ au scos la concurs postul de director general, iar 102 pentru cel de director adjunct. Înainte de a se valida lista cu candidații înscriși pentru concursul de directori și adjuncți, aceasta va fi verificată la Ministerul Educaţiei, care în cursul zilei de azi va urma să valideze lista cu candidații. Concursul propriu-zis urmează să debuteze în data de 12 octombrie, cu proba scrisă. O bătălie mare se anunță pentru postul de director al unuia dintre cele mai cunoscute licee orădene, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, unde pentru funcția de director general s-au înscris trei candidați, iar pentru cea de adjunct patru candidați. Un alt liceu orădean cu ștaif este Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde se vor bate trei candidați pentru fotoliul de șef al unității, iar doi pentru cele două posturi de director adjunct. La Liceul Teoretic

„Onisifor Ghibu” sunt tot trei candidați pentru șefia unității. La polul opus se află 19 școli și grădinițe din județ. La aceste unități nu s-a înscris nimeni la concursul pentru funcțiile de director general și director adjunct: școlile generale din Călugări, Cheresig, Remetea, Şerani, Viişoara şi Şcoala primară nr. 1 Pocola, Sălişte de Vaşcău, Şinteu, Tarcea, Buduslău, Curăţele, Lăzăreni; Şcoala Gimnazială „Balasko Nandor” din Sălacea; Şcoala Gimnazială „Bocskay Istvan” din Cherechiu; GPP „Floare de Colţ” din Beiuş; GPP „Toldi” din Salonta, GPP nr. 1 din Beiuş; Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei; Şcoala Gimnazială „Lucreţia Suciu” din Oradea.

Șefiile de la „Gojdu” și „Eminescu”, cele mai vânate funcții
Foto: bihon – 4liceul gojdu
Foto: bihon – 4liceul eminescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor