Beatles au înviat Rock Filarmonica

Beatles au înviat Rock Filarmonica
Un act artistic ce a emoţionat, aducându-i laolaltă pe nostalgici dar şi pe cei ce nu participaseră la primul spectacol, din 1993.

20 de ani de la primul spectacol al Rock-Filarmonicii orădene, ţinut atunci în sala mare a Teatrului. Ediţia 2013 a Toamnei Orădene a venit să celebreze acest ceas aniversar, iar orădenii au umplut până la refuz sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat.

Axa Liverpool-Oradea

O seară Beatles, din care nu a lipsit nicio o piesă-cult din repetoriul careului magic John, Paul, George şi Ringo. Un rock simfonic, ce a beneficiat din plin de aportul orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea. Membrii Filarmonicii au apărut îmbrăcaţi mai lejer decât la concertele simfonice obişnuite. Căldura publicului l-a însoţit pe amfitrionul Florian Chelu – Madeva, cel care a reînviat spiritul Beatles prin chitara sa, dar şi prin voce. Solistul vocal Sergiu Nica a adus un plus de tinereţe prin vocea sa amplă, aspect remarcat şi de un Florian Chelu mereu binedispus. Gavrucza-Nagy Laszlo a fost celălalt solist vocal care a purtat publicul pe „valurile” mereu-tinerelor acorduri Beatles. Parcă fascinat iremediabil de legendarii Beatles, Madeva a caracterizat o sumedenie de piese cu o expresie ce-i trăda frumoasa stare sufletească: „foarte frumoasă”. Da, totul a fost foarte frumos, sâmbătă seara, în sala Filarmonicii.

Piesele, artiştii, publicul care a ţinut să-şi primească bis-ul, prin aplauze ritmate. „Hey Jude” a fost piesa de final pregătită de Rock Filarmonica Oradea. O piesă ce, probabil, vibrează şi acum între pereţii şi coloanele sălii Enescu-Bartok.

Rămâne să sperăm cu nu vor mai trebui să treacă mai ani până când Florian Chelu – Madeva va reuşi să-şi mobilizeze iar colegii şi susţinătorii pentru un alt spectacol de ţinută. Ar fi păcat pentru ceea ce Chelu a evidenţiat ca fiind azi, singura rock filarmonică din ţară.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor