Beneficiari ai PNDR, înşelaţi

De Simona Drimbău
Beneficiari ai PNDR, înşelaţi
Contractele de finanțare și alte acte pentru obținerea banilor europeni se semnează doar la AFIR.

Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) avertizează fermierii că a apărut o nouă metodă de înșelăciune. AFIR atrage atenția solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenți și să nu permită apariția unor situații infracționale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR.

„Facem încă o dată precizarea că relația contractuală este directă și are loc numai între Agenție, prin structurile sale teritoriale regionale sau județene și solicitantul/ beneficiarul finanțării nerambursabile. AFIR nu va solicita niciodată sume de bani pentru depunerea unor proiecte și, cu atât mai mult, nu va realiza vreun demers care să pericliteze egalitatea de șanse a solicitanților. În ultima vreme au existat situații grave în care oameni de bună credință au fost înșelați și păgubiți de diferite persoane al căror scop nu este altul decât acela de a induce în eroare și de a-și însuși sume de bani prin fraudă. La orice nelămurire sau suspiciune, cei care doresc să acceseze sau au accesat PNDR să ia legătura cu reprezentanţii AFIR”, spun reprezentanţii instituţiei.

Aceştia atrag atenţia asupra faptului că toate contractele de finanțare se semnează la sediile Centrelor Regionale sau Oficiilor Județene ale AFIR și nu în altă parte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !