Bihoreni la comisiile Ministerului Sanatatii

De Otilia Șandor
Bihoreni la comisiile Ministerului Sanatatii
Actuala conducere a Ministerului Sănătăţii a înlocuit unii medici bihoreni din componenţa ori şefia celor 47 de comisii medicale de specialitate.

Informaţia apare în Ordinul 398 al Ministerului Sănătăţii şi a fost de câteva zile publicată în Monitorul Oficial.

Schimbaţi

Cea mai mare schimbare pare să fie la comisia de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, unde dr. Amorin Popa, care era din 2010 şef al acestei entităţi, a fost schimbat cu colegul său, dr. Aurel Babeş. Acesta din urmă a fost ales ca membru în comisia de diabet de la minister, şefia acestei entităţi revenind dr. Alina Nicolau, de la Bucureşti.

Schimbarea dr. Popa survine se pare şi după ce, întâmplător sau nu, în presa centrală au apărut din nou informaţii despre conflictul de interese, despre sumele mari pe care medicul le-ar câştiga din relaţia cu unele firme de medicamente etc.

Alt medic orădean care nu mai este membru în comisia MS este dr. Zoia Bitea. Doctoriţa a activat la comisia de sănătate publică, dar nu a fost acum înlocuită cu niciun alt medic bihorean, aşa cum s-a întâmplat la comisia de diabet.

Aceiaşi

Dr. Hadrian Borcea, medic-şef la UPU-SMURD Bihor a rămas vicepreşedinte al comisiei de medicină de urgenţă şi dezastre, iar alţi medici bihoreni sunt în continuare membri în comisiile de specialitate conform pregătirii lor: dr. Marius Bembea (la genetică), dr. Gabriel Bako (nefrologie), dr. Silviu Corbu (paliaţie), dr. Daiana Popa (recuperare medicală), dr. Dumitru Mohan (neurochirurgie), dr. Elena Roşca (anatomo-patologie), dr. Gabriel Mihalache (medicină legală), dr. Carmen Pantiş (bioetică).

Comisiile de specialitate au rol consultativ în cadrul Ministerului Sănătăţii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !