Bihorenii nu vor la muncă

De Dan Birta
20Comentarii
Bihorenii nu vor la muncă
La o ofertă de peste 1.500 de locuri de muncă s-au prezentat doar 700 de persoane dornice de a munci.

Doar 700 de bihoreni şi-au căutat de lucru la „Bursa FACTOR” care a avut loc vineri, 3 iulie, la Trade Center din Oradea. Oferta a fost cea mai generoasă prezentată la un astfel de eveniment în ultimii ani. „Sunt prezente 67 de societăţi comerciale care oferă peste 1.500 de locuri de muncă în domenii foarte variate. Circa 300 dintre acestea se adresează persoanelor cu studii superioare”, declara Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, organizatorul evenimentului în colaborare cu Active Job Consulting. Şeful agenţiei locale era optimist în ceea ce priveşte prezenţa, dar, la final, a rămas dezamăgit. „700 de vizitatori au trecut pragul «Bursei». Au avut loc 1.832 de interviuri şi 430 de persoane au fost selectate în vederea unei angajări ulterioare.Nu sunt mulţumit deloc de prezenţă. Mai mult de autât nu ştiu ce putem face”, a precizat directorul executiv al agenţiei judeţene, la finalul evenimentului.

Printre motivele prezenţei reduse la „Bursă” putem enumera sesiunea de Bacalaureat, sesiunile de examene pentru studenţi, vacanţa, căldura, dar nici unul dintre aceste motive nu stau în piciore când este vorba de găsirea unui loc de muncă.

Oferă generoasă

Majoritatea celor prezenţi la aveniment erau optimişti în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă. Era şi normal, la o asemenea ofertă. Mulţi dintre candidaţi au declarat că sunt dispuşi să muncească şi în alte domenii decât cele în care au terminat şcoala. „Eu am terminat literele, dar nu mă deranjează să lucrez şi ca agent de vânzări, traducător sau chiar şi în mass-media. Oferta este foarte variată şi sper să-mi găsesc ceva în cele din urmă”, ne-a declarat Septimia Ciobanu.
8prezentarea CV

 

Parcurgând lista locurilor de muncă reiese în evidenţă faptul că este foame mare de ingineri de diferite specializări.

„Căutăm ingineri calitate şi nu prea găsim. Le oferim salarii competitive şi transport gratuit”, a precizat Mădălina Mânz, consilier economic la o firmă din Salonta.

Ofertele au fost generoase şi din partea societăţilor de asigurări, care ofereau celor interesaţi nu mai puţin de 50 posturi de consilieri şi agenţi de asigurări. „Este o meserie care se poate practica şi pe lângă un alt serviciu. Cei interesaţi trebuie să aibă bacalaureatul. Câştigurile sunt consistente”, ne-a informat reprezentantul unei societăţi de asigurări.

Alte domenii care îşi căutau angajaţi au fost cel al confecţiilor, al maselor plastice, al construcţiilor, dar cei prezenţi la „Bursă” parcă ocoleau aceste standuri. Mai mare trecere au avut standurile care ofereau locuri de muncă în domeniul turismului şi cel al comerţului.

Una peste alta, în ciuda prezenţei reduse a persoanelor care-şi căutau un loc de muncă, „Bursa FACTOR”, a fost un succes prin prisma ofertelor prezentate.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor