Bloc ANL în curtea Spitalului Municipal

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
7Comentarii
Blocul cu 30 de locuinţe se va ridica în curtea Spitalului Municipal, în Rogerius
Blocul cu 30 de locuinţe se va ridica în curtea Spitalului Municipal, în Rogerius
Acesta ar urma să ofere spaţii locative pentru medicii rezidenţi, în încercarea de a-i motiva să rămână în Oradea.

Un prim bloc ANL pentru medicii rezidenţi se va construi în curtea Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, anunţă Primăria printr-un comunicat de presă.

Executivul local îşi asumă această investiţie guvernamentală, ca fiind rezultatul demersurilor făcute de Primăria Oradea la Guvern şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Acesta, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a aprobat finanţarea construirii unui bloc de tip ANL în curtea Spitalului Municipal. Blocul va avea 30 de unităţi locative, cu garsoniere şi apartamente. Ministerul Dezvoltării va asigura investiţia aferentă construirii blocului pe terenul pus la dispoziţie de către Municipalitate, iar Primăria Oradea va asigura costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei, precum şi sistematizarea amplasamentului, respectiv apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi”, se arată în comunicat.

30 de apartamente

Blocul cu 30 de unităţi locative a fost aprobat spre finanţare în cadrul Etapei I, proiectul cuprinzând două astfel de blocuri. Proiectul de construire de locuinţe pentru medici vine în sprijinul stabilizării populaţiei în municipiul Oradea şi evitării migraţiei personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit.

„Lucrările vor începe anul viitor, iar blocul va fi o facilitate suplimentară; el va fi pus la dispoziţia sistemului sanitar şi a Facultăţii de Medicină, pentru medicii rezidenţi. Investiţia este menită să atragă la Oradea medici competenţi, iar noi ne dorim ca pe o parte din ei, pe cei mai buni, să-i convingem că merită să rămână în Oradea”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Locuinţe de serviciu

Oraşul mai deţine locuinţe de serviciu pe care primarul Ilie Bolojan a spus că le va pune la dispoziţia personalului medical bine pregătit, care ar dori să se stabilească în Oradea.

În 2013, de exemplu, Primăria a preluat de la dezvoltatorul Impact Developer&Contractor SA, în contul unei datorii a acestuia către oraş, cinci vile situate pe strada Făcliei. Trei dintre ele au fost date în administrarea Spitalului Judeţean, pentru cinci ani, cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru medici. Celelalte două au rămas Primăriei; una a fost dată ca locuinţă de serviciu administratorului special al CET, Stănel Necula, iar cealaltă este încă neocupată, ne-a spus Lucian Popa, şeful Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor