BNR a marcat la Oradea Centenarul Marii Uniri

De Dan Birta
BNR a marcat la Oradea Centenarul Marii Uniri
Viceguvernatorul BNR, Eugen Nicolăescu, s-a aflat la Oradea unde a susţinut o prelegere în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Agenţia Bihor a Băncii Naţionale se înscrie în seria instituţiilor care marchează Centenarul Unirii. În acest context, la sediul Agenţiei Bihor a BNR, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie 2018, vor fi organizate o serie de activități de educație financiară dedicate studenților și elevilor.

Evenimentele vor fi organizate sub forma unor sesiuni de prezentări, în care specialiști BNR vor aborda, în dialog cu participanții, teme generale referitoare la: rolul BNR în înfăptuirea Marii Uniri, implicarea unităților teritoriale în istoria locală, dar și prezentări pe teme generale de educație financiară.

Oaspeţi de seamă

Manifestările organizate de BNR Bihor au debutat luni, 26 noiembrie 2018, de la ora 10:00, printr-o coferinţă la care a fost prezent viceguvernatorul BNR Eugen Nicolăescu, alături specialiști BNR și cadre didactice ale universităților partenere, reprezentanți ai inspectoratului școlar județean și cadre didactice din ȋnvățămȃntul preuniversitar, personalități locale şi invitați din mediul financiar-bancar.

După intonarea imnului de stat al României, Eugent Nicolăescu a făcut un istoric al BNR, de la înfiinţare până la Marea Unire, aducând în discuţie personalităţile care şi-au adus contribuţia la înfiinţarea băncii, cât şi la desăvârşirea Marii Uniri.

Profesorul Mihai Drecin a vorbit, ulterior, despre situaţia bancară din Transilvania în preajma Marii Uniri şi despre băncile care au existat în Transilvania la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX.

Pasionaţii de numismatică şi de imagini vechi au ocazia să se întâlnească cu acestea la sediul BNR Bihor. În perioda 26 noiembrie – 7 decembrie 2018, aici va fi organizată o expoziţie de monede vechi şi imagini cu clădiri istorice.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !