Bodog este acuzat de vot dublu la OUG 14

3Comentarii
Florian Bodog, Ministrul Sănătății
Florian Bodog, Ministrul Sănătății
Reprezentanții IPP îl acuză pe Florian Bodog că a votat de două ori la OUG14 și cer lămuriri. Ministrul Bodog respinge acuzațiile și precizează că este la al doilea mandat și cunoaște procedurile de vot în Senat.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) sesizează Senatul cu privire la înregistrarea unui vot dublu al lui Florian Bodog în ședința de plen de marți, la aprobarea Ordonanței 14, și cere Biroului permanent să ofere public o explicație și să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracțiuni. Sesizarea vine după ce IPP a consultat lista voturilor nominale exprimate de senatori şi a constatat că numele ministrului Bodog apare de două ori.

„Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori (…) am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că senatorul Florian Bodog (actualul ministru al Sănătății) apare că ar fi votat de două ori în aceeași ședință, pentru același proiect. Cele două voturi ale ministrului/senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiași proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 și implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetățeni este surprinzător și din perspectiva anterioarei opțiuni de a aproba, alături de ceilalți miniștri din Cabinetul Grindeanu, proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei ședinței de guvern din ianuarie a.c. dată publicității recent de Guvern)”.

Florian Bodog respinge acuzațiile cum că ar fi votat de două ori. „Ministrul Sănătății este la al doilea mandat de senator, cunoaște procedurile privind modalitatea de vot în Senatul României și, ca urmare, nu ar putea produce o astfel de eroare. Mai mult, ministrul Bodog a declarat că nu ar fi avut niciun motiv să procedeze într-o asemenea măsură, Coaliția aflată la guvernare având majoritatea voturilor în Senat”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Odonanța de Urgență 14 din 2017 este cea care abrogă ordonanța care a scos românii în stradă, 13.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor