Bodog şi fumurile ministrului

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
26Comentarii
Florian Bodog și Vlad Voiculescu
Florian Bodog și Vlad Voiculescu
Senatorul îl atacă pe noul ministru al Sănătăţii, făcându-l mincinos, după ce acesta făcuse declaraţii pe tema legii anti-fumat.

Senatorul PSD Florian Bodog reacţionează vehement la declaraţiile recente ale noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta din urmă afirmase că membrii Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României – al cărei secretar este tocmai dr. Bodog – ar fi aprobat amendamente la Legea 153/2013, ce vin să deturneze cu totul prevederile legii anti-fumat nr. 15/2016, calificându-le drept „atentat la sănătatea tuturor cetățenilor”, prin faptul că „permit practic să se fumeze în orice spațiu închis”. Florian Bodog subliniază că amendamentele respective nu au fost iniţiate de Comisia de Sănătate, ci de Comisia Economică a Senatului, condusă de un senator PNL şi că, deoarece acestea nu au fost susţinute de senatorii de la Sănătate, amendamentele nici nu au trecut! Urmează să decidă plenul Camerei Deputaţilor – cameră decizională pentru această iniţiativă legislativă.

„Nu există un Raport al Comisiei de Sănătate Publică, ci un Raportul comun al celor două comisii, adoptat cu votul majorității membrilor acestora. Mai mult decât atât, în acest Raport comun se precizează în mod explicit (în Anexa 3) că amendamentele în cauză „nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise, întrucât Comisia economică, industrii şi servicii a votat pentru adoptarea lor cu 11 voturi pentru iar Comisia de Sănătate Publică a votat împotriva lor cu 11 voturi împotrivă”. Printre aceste amendamente propuse de Comisia economică, industrii şi servicii, dar respinse de către Comisia de Sănătate Publică s-a regăsit inclusiv cel care permitea fumătorilor să se ”constituie în asociații sau cluburi de fumători, care pot amenaja spații speciale destinate exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului”. Din punctul de vedere al Comisiei de Sănătate Publică, amendamentele Comisiei economice, industrii și servicii depășesc obiectul Legii 153/2016, ele vizând, de fapt, modificarea Legii 15/2016, lege care interzice fumatul în spațiile publice închise”, subliniază senatorul Bodog.

Ministrul „lansează minciuni”

„A acuza pe nedrept membrii Comisiei de Sănătate Publică din Senat sau a lăsa să se înțeleagă despre aceștia că ar atenta la sănătatea românilor nu doar că este incorect, dar și nedemn pentru un ministru al Guvernului României. Este inacceptabil ca un ministru să lanseze minciuni și acuzații nefondate la adresa membrilor Parlamentului. Totodată, este total lipsit de profesionalism ca un ministru să facă declarații fără să cunoască procedurile legislative și fără să se fi documentat în detaliu asupra unor probleme importante. Îmi exprim speranța că domnul Vlad Voiculescu își va revizui atitudinea și își va prezenta scuzele pentru declarațiile sale nefondate.

În numele colegilor mei din Comisia pentru Sănătate Publică, aș dori să îl invit pe domnul ministru să-și exercite nu dreptul, ci obligația legală de a participa personal și nu prin reprezentanți la ședințele comisiei noastre. Pentru corecta informare a opiniei publice, trebuie menționat că, de când a fost numit ministru, spre deosebire de predecesorii săi, domnul Vlad Voiculescu nu a participat la nicio ședință a Comisiei de Sănătate Publică a Senatului, ceea ce spune foarte multe despre atitudinea pe care domnia sa o are atât față de membrii acestei comisii, cât și față de instituția Parlamentului, în general”, transmite Bodog, care speră că plenul Camerei va respinge amendamentele respective, ce ar conduce la reapariţia fumatului în spaţiile publice închise.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor