Brand-ul PDL ar putea fi schimbat

Reactualizat la:
1Comentariu
Brand-ul PDL ar putea fi schimbat
Vasile Blaga propune schimbarea denumirii şi a siglei partidului.

Vasile Blaga este promotorul schimbării denumirii şi a siglei PDL. Secretarul general e convins că o asemenea mişcare ar fi oportună, însă spune că acest lucru trebuie să se facă printr-o „abordare coerentă” cu Partidul Popular European (PPE).

„Sunt discuţii de parcurs. Personal cred că va trebui să facem acest lucru şi printr-o abordare coerentă cu Partidul Popular European, dar toate la timpul lor”, a afirmat Vasile Blaga, menţionând că timpul până la Convenţia Naţională a PDL este prea scurt, dar trebuie făcuţi paşi în continuare.

Întrebat dacă trebuie schimbată denumirea şi sigla partidului, secretarul general al PDL a răspuns: „Opinia mea este că da, dar în timp, într-un timp scurt”.

Vasile Blaga a precizat că o astfel de decizie va trebui luată până la alegerile locale din 2012. Blaga, Sever Ionescu şi Valeriu Stoica au participat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la o dezbatere publică cu tema „Doctrina populară – sinteza valorilor şi principiilor dreptei”, iniţiată de Institutul de Studii Populare.

Seremi n-ar vrea

Preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi nu este foarte încântat de ideea lui Blaga. „Cu strângere de inimă o să renunţăm. Este un curent în partid în jurul lui Blaga. Nu toţi suntem 100% de acord cu schimbarea denumirii şi a simbolului dar sigur că, la fel ca în orice democraţie, majoritatea supune minoritatea”, ne-a declarat Seremi, făcând o analogie cu sensibilităţile stârnite în partid în trecut, o dată cu alipirea literei „L” la „PD”. „Timpul a dovedit că nu a plecat nimeni cu adăgurarea unui cuvânt. Personal, ţin mult la denumirea actuală şi la simbolul actual, deşi simbolul actual nu e în conformitate cu docrina”, a susţinut Seremi, adăugând că unul dintre cei mai puternici susţinători ai schimbării în partid e Sorin Frunzăverde. Totuşi, din ce ştie Seremi, nu există o presiune din partea PPE pentru schimbarea denumirii şi simbolului PDL.

Filip e pro

Senatorul Petru Filip are o altă poziţie. Din punctul său de vedere, se impune o asemenea schimbare, pe care o vede ca o altă etapă în istoria evoluţiei PDL. „Pentru legitimarea pe doctrina de centru-dreapta va trebui să aibă loc şi o schimbare a siglei, care în acest moment e specifică partidelor din familia de stânga: mâna ce ţine în mână un trandafir”, a spus Filip, care înscrie propunerea lui Vasile Blaga în şirul etapelor pe care le-a traversa şi continuă să le traverseze PDL, prin schimbarea doctrinei PD, de la stânga spre centru-dreapta şi, apoi, prin schimbare denumirii partidului, prin absorbţia PLD.

C.C.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor