Bugetarea participativă 2018: Piața Tineretului

De Cristina Ghilea
4Comentarii
Bugetarea participativă 2018: Piața Tineretului
Valoarea lucrării este de peste 3 milioane lei fără TVA iar durata de realizare de 5 luni.

Piața Tineretului din Velența urmează să fie reamenajată în contul unui proiect câștigător în prima ediție a bugetării participative. A fost un proiect pentru promovarea căruia s-a mobilizat masiv UDMR, de altfel joi, cu ocazia ședinței de consiliu local în care s-a votat studiul de fezabilitate, consilierul local Peto Dalma i-a mulțumit public directorului tehnic din Primărie, Mircea Ghitea.

Sub numele de Piața Tineretului este cunoscut spațiul din jurul bisericii romano-catolice din cartierul Velența. În acest moment, tronsonul dintre străzile Dobrogeanu Gherea – Miron Costin este nemodernizat, trotuarele sunt neamenajate, iar parcarea autoturismelor în zonă se face la întâmplare. O parte dintre aleile pietonale sunt asfaltate dar acestea nu asigură o legătură continuă. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea dețin suprafețe plantate în cea mai mare parte cu arbori bătrâni, iar gardurile vii sunt neîntreținute și discontinue.

Prin varianta de modernizare propusă de proiectant se va asigura acces facil spre toate direcțiile. Astfel, cele 3 tronsoane de străzi care mărginesc parcul din jurul bisericii vor fi modernizate și vor avea câte o bandă de circulație în ambele sensuri. Accesul la locurile de parcare din fața bisericii se va face pe o alee cu un singur sens de circulație înspre str CD Gherea.
Totodată în zona adiacentă bisericii romano-catolice se va reabilita parcul, respectiv spațiul verde prin plantare de plante perene, arbori și arbuști foioase și gard viu din conifer. Prin proiect se are în vedere și amenajarea de locuri de recreere, locuri de joacă și fitness, precum și amenajarea aleilor pietonale. Iluminatul public al parcului se va realiza cu corpuri de iluminat tip LED.

Parcul nu va fi împrejmuit pe contur și va fi dotat cu o fântână cu apă potabilă racordată la rețeaua stradală urbană. Totodată se vor monta coșuri de gunoi și mese cu bănci. Investiția se va realiza din bugetul local, valoarea acesteia fiind de 3.022.384 lei (fără TVA) iar durata de realizare de 5 luni.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor