Bunăstarea animalelor, subvenţionată

De Simona Albinaru
Bunăstarea animalelor, subvenţionată
Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau on-line de către beneficiar.

 În perioada 20 mai – 30 iunie 2014 inclusiv, se pot depune la APIA Bihor cereri de ajutor pentru Măsura 215 – pachetul a) – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere). Acestea ajutoare vot fi acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim cinci ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Sprijin

Beneficiarii Măsurii 215, pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute, la Centrul Judeţean alAPIA pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.

Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau on-line de către beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

După completarea on-line cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Dovada depunerii la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a cererii de ajutor împreună cu documentele obligatorii o reprezintă bonul de mână care va conţine următoarele date: centrul judeţean, numărul cererii din registrul special, data şi ora înregistrării, numele lizibil şi semnătura funcţionarului APIA care a primit şi înregistrat cererea de ajutor.

„În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !