Bune practici in sectorul fermelor de vaci

De Simona Albinaru
Aspect din cadrul întâlnirii
Aspect din cadrul întâlnirii
Reprezentanţi ai Turciei şi Germaniei s-au întâlnit la Oradea.

De curând a avut loc la Oradea o întâlnire din cadrul proiectului european Leonardo da Vinci, proiect în cadrul căruia Direcţia pentru Agricultură Bihor este partener alături de Turcia şi Germania. Proiectul se derulează pe durata a doi ani, 2013-2014.

Obiectivul principal al proiectului este de a analiza situaţia actuală a angajaţilor care lucrează în domeniul creşterii vacilor pentru lapte în ţările partenere şi a face schimburi de experienţe şi bune practici în sectorul fermelor de vaci cu lapte între toţi partenerii. „Un alt obiectiv este acela de a face cunoscute rezultatele acestui proiect unui public cât mai larg, în acest sens proiectul are o pagină web proprie www.pro-milk.eu”, a precizat Ioan Ştefan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

Întâlniri

Întâlnirea de la Oradea a fost cea de-a treia reuniune din proiect. Prima reuniune a avut loc la Hamburg în decembrie 2012 iar a doua la Ankara în aprilie 2013.

Reuniunile din cadrul proiectului, prin temele supuse dezbaterii vor duce la crearea şi întărirea legăturilor între formarea profesională şi sectorul productiv din fiecare ţară parteneră, prin promovarea învăţării non-formale şi informale, spun participanţii la reuniuni.

După o vizită la CJ şi la Primărie, oaspeţii străini au făcut un popas şi în Piaţa Cetate, în sectorul de vânzare a laptelui şi a produselor lactate.

La reuniunea din Oradea, pe lângă dezbateri au avut loc şi vizite în ferme de vaci cu lapte şi alte categorii de ferme agricole din zona rurală a Bihorului.

„Partenerii noştrii au rămas impresionaţi de ospitalitatea cu care au fost primiţi de oficialităţile judeţului şi ale primăriei, de fermieri cât şi de frumuseţea municipiului nostru şi a judeţului nostru”, a conchis directorul DA Bihor.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !