Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a XI-a

De Alexandru Guiaș
Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a XI-a
Elevii de liceu pot studia în clasa a XI-a într-o școală independentă din Marea Britanie.

Acest lucru este posibil prin programul de burse HMC – Projects in Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement (JA) România, împreună cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference. Programul se derulează în 14 țări din Europa Centrală și de Est.

Înscrierile pentru a 8-a ediție a programului au și început, iar elevii selectați vor avea posibilitatea să studieze în Marea Britanie în anul școlar 2017-2018 prin intermediul unei burse care acoperă taxele școlare, cazarea și cheltuielile de masă.

„Mi-am dorit nespus de mult să fiu bursier HMC. Tot ce a urmat a fost ca un vis devenit realitate și m-a motivat să devin o persoană mai bună, mai responsabilă, care se gândește la cei din jur și la modalitățile în care îi poate ajuta. Am întâlnit oameni minunați, de la care am înțeles că nu destinația este cea mai importantă, ci drumul în sine și experiențele care te definesc ca individ”, susține Rareș Pudrea (bursier HMC în anul școlar 2015-2016) în comunicatul JA România.

Tinerii interesați pot trimite formularul de aplicație (în etapa de preselecție) până la 25 noiembrie 2016, conform indicațiilor de pe www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc, iar ulterior cei mai buni elevi vor participa la un test de limba engleză și un interviu cu reprezentanții HMC.

Până în prezent, 67 de liceeni români au obținut o bursă de studiu, iar această experiență i-a ajutat să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză și să-și dezvolte diverse abilități, dincolo de spațiul academic, implicându-se în activități extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport ș.a.).

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !