Cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor

De Simona Albinaru
3Comentarii
Cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor
În momentul de faţă se lucrează în şase localităţi din Bihor.

Cadastrarea gratuită a terenurilor şi clădirilor se află în plină desfășurare la nivel național iar până la această dată au fost deja finalizate primele 17 localităţi din zece judeţe. În prezent lucrează în 142 de localităţi din toată ţara, iar autorităţile au în plan pentru 2016 demararea cadastrării gratuite în alte 200 de localităţi. Cele şapte din Bihor unde se face cadastrarea sunt: Sântandrei, Borod, Borş, Sânmartin, Batăr, Tulca şi Mădăras.

Până la data de 31 decembrie, se estimează că se va termina cadastrarea gratuită în 34 de localităţi din 14 judeţe (patru din Bihor). Cetăţenii trebuie doar să permită accesul pe proprietate şi să coopereze.
Lucrările de cadastrare se fac la nivel de localitate, nu individual, asta înseamnă că nici persoanele fizice şi nici cele juridice nu sunt nevoite să ceară autorităţilor efectuarea cadastrului.

Aşa cum se arată în Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare, primarii localităţilor în care se fac cadastrări trebuie să informeze deţinătorii de imobile/terenuri că sunt obligaţi: să permită accesul specialiştilor să execute măsurătorile, să prezinte actele juridice referitoare la imobile, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate, să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

În situaţia în care cetăţenii nu pot sau nu vor să coopereze cu autorităţile, identificarea limitelor imobilelor se face în lipsa acestora. Lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor agricole trebuie finalizate până în 2020. În caz contrar, pentru suprafețele aflate în extravilan nu vor mai putea fi făcute plăți directe dacă terenul nu este cadastrat.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor